r
Nosalty Logó

Boros-mustáros sertésszelet

angie0221
Boros-mustáros sertésszelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

502
Kalória
37g
Fehérje
9.5g
Szénhidrátok
31.6g
Zsír
264.5g
Víz
124.3g
Koleszterin
2g
Rost
4.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3012 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    264.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 502 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5700.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1587 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    1227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3694 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5076 micro
Összesen 3012 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk (hogy ne púposodjon fel sütés közben), besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, és forró olívaolajon átsütjük őket. Az átsült szeleteket külön tányérra kipakoljuk, félretesszük.
  2. A vöröshagymát, az újhagymát és a petrezselymet aprítógépben egészen picire ledaráljuk, és hozzáadjuk az olajhoz, amiben a húst sütöttük. Ráöntjük a fehérbort, szükség esetén egy deci vizet, majd néhány percig így dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a majoránnát is. Ha kell sózzuk, borsozzuk még.
  3. Jöhet bele a mustár, majd a főzőtejszín is. Összeforraljuk, az így kapott szószba visszapakoljuk a hússzeleteket.
  4. Kis lángon, letakarva legalább fél órát főzzük még, időnként megkeverjük. Érdemes megkóstolni, jók-e az arányok, ha nem elég savanykás, lehet még mustárt tenni hozzá.
  5. Zöldborsós rizzsel vagy főtt orsótésztával tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Nem vagyunk nagy borivók, így ha néha megkívánunk egy pohárka fröccsöt, a maradék bor a hűtőben vagy megromlik, vagy szimplán a lefolyóba kerül. Most viszont sikerült kreatívan felhasználni!! Felmértem a hűtő tartalmát, és nekiálltam elkészíteni úgy, hogy "na meglátjuk mi sül, vagyis fő ki belőle". A végeredmény csodálatos lett! Szívből ajánlom mindenkinek ezt a hirtelen felindulásból elkövetett, rögtönzött kis receptet, garantált, hogy mindenkinek ízleni fog. ;) (Aki szereti a gombát, azt is tehet bele, mi messziről kerüljük minden fajtáját! :D)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...