Boros-mustáros sertésszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
angie0221
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
167g sertéscomb303 kcal
-
7g olívaolaj63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
61g újhagyma12 kcal
-
42g fehérbor34 kcal
-
55g főzőtejszín72 kcal
-
8g mustár5 kcal
Összesen
502
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
330g főzőtejszín432 kcal
-
50g mustár30 kcal
Összesen
3012
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
44.3g sertéscomb81 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
16.3g újhagyma3 kcal
-
11.1g fehérbor9 kcal
-
14.6g főzőtejszín19 kcal
-
2.2g mustár1 kcal
Összesen
134
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 264.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 846 micro
Összesen
502
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.2 g
Zsír
-
Összesen 189.3 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 746 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5700.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 2725 mg
-
Nátrium 1563 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1587 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 672 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 1227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 808 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3694 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5076 micro
Összesen
3012
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
0.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 db újhagyma
-
5 ek mustár
Elkészítés
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk (hogy ne púposodjon fel sütés közben), besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, és forró olívaolajon átsütjük őket. Az átsült szeleteket külön tányérra kipakoljuk, félretesszük.
- A vöröshagymát, az újhagymát és a petrezselymet aprítógépben egészen picire ledaráljuk, és hozzáadjuk az olajhoz, amiben a húst sütöttük. Ráöntjük a fehérbort, szükség esetén egy deci vizet, majd néhány percig így dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a majoránnát is. Ha kell sózzuk, borsozzuk még.
- Jöhet bele a mustár, majd a főzőtejszín is. Összeforraljuk, az így kapott szószba visszapakoljuk a hússzeleteket.
- Kis lángon, letakarva legalább fél órát főzzük még, időnként megkeverjük. Érdemes megkóstolni, jók-e az arányok, ha nem elég savanykás, lehet még mustárt tenni hozzá.
- Zöldborsós rizzsel vagy főtt orsótésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2211
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
angie0221
6 recept
Nem vagyunk nagy borivók, így ha néha megkívánunk egy pohárka fröccsöt, a maradék bor a hűtőben vagy megromlik, vagy szimplán a lefolyóba kerül. Most viszont sikerült kreatívan felhasználni!! Felmértem a hűtő tartalmát, és nekiálltam elkészíteni úgy, hogy "na meglátjuk mi sül, vagyis fő ki belőle". A végeredmény csodálatos lett! Szívből ajánlom mindenkinek ezt a hirtelen felindulásból elkövetett, rögtönzött kis receptet, garantált, hogy mindenkinek ízleni fog. ;) (Aki szereti a gombát, azt is tehet bele, mi messziről kerüljük minden fajtáját! :D)