adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g marhahús355 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
175g vörösbor149 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
21 kcal
Összesen
628
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g marhahús1420 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
700g vörösbor595 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
Összesen
2513
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
38.3g marhahús54 kcal
-
15.3g sárgarépa6 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
7.7g csiperkegomba2 kcal
-
26.8g vörösbor23 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.8g sűrített paradicsom3 kcal
Összesen
97
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1222.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 678 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 512.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 762 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3102 micro
-
β-karotin 7601 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7192 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
628
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 232.7 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4891.5 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 351 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 2714 mg
-
Nátrium 971 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 2048.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3049 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 1030 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12407 micro
-
β-karotin 30405 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28768 micro
-
Lut-zea 962 micro
Összesen
2513
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 475 micro
-
β-karotin 1164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1102 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhahús
-
5 db sárgarépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
20 dkg csiperkegomba
-
7 dl vörösbor
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
Elkészítés
- A marhát felkockázzuk, akár egy pörkölthöz. Borban, babérlevéllel pácoljuk pár órát. (Akár a fokhagymát és hagymát is hozzá lehet tenni, ízlés dolga.)
- Felszeleteljük nagyobb darabokra a gombát, a répát megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát nagyobb darabokra.
- Kivesszük a pácléből (megtartjuk a levet, nem öntjük ki!) és kicsit átsütjük forró olajon. Beletesszük egy nagy, tűzálló tálba, hozzátesszük a gombát, répát, fokhagymát és hagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
- A megmaradt páclébe keverjük a paradicsompürét. Ráöntjük a húsra, és lefedve 2 órát sütjük, néha átforgatjuk. (Ha öreg a marha, akár 2,5 óra sütés is kellhet.)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6830
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.
Ajánló
Rizzsel, vagy főtt krumplival tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A burgundi marharagu adta az ötletet, de mivel az macerás, én meg lusta vagyok, leegyszerűsítettem a receptet. :)