r
Nosalty Logó

Boros marharagu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Boros marharagu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3102 micro
  • β-karotin
    7601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7192 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    232.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4891.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2714 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2048.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3049 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12407 micro
  • β-karotin
    30405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28768 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 2513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1102 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhát felkockázzuk, akár egy pörkölthöz. Borban, babérlevéllel pácoljuk pár órát. (Akár a fokhagymát és hagymát is hozzá lehet tenni, ízlés dolga.)
  2. Felszeleteljük nagyobb darabokra a gombát, a répát megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát nagyobb darabokra.
  3. Kivesszük a pácléből (megtartjuk a levet, nem öntjük ki!) és kicsit átsütjük forró olajon. Beletesszük egy nagy, tűzálló tálba, hozzátesszük a gombát, répát, fokhagymát és hagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
  4. A megmaradt páclébe keverjük a paradicsompürét. Ráöntjük a húsra, és lefedve 2 órát sütjük, néha átforgatjuk. (Ha öreg a marha, akár 2,5 óra sütés is kellhet.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6830
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Ajánló

Rizzsel, vagy főtt krumplival tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgundi marharagu adta az ötletet, de mivel az macerás, én meg lusta vagyok, leegyszerűsítettem a receptet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...