r
Nosalty Logó

Borókás nyúlpecsenye áfonyaszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Durcsó
Borókás nyúlpecsenye áfonyaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2173 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 543 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    247.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4332.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1632.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1796 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 2173 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyulat kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Ha bizonyos belsőségeit (pl. máj) is használjuk, azokat besózzuk. A répákat és a hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk.
  2. A húst egy nagy jénaiba helyezzük, alá-fölé-mellé-közé dugdossuk a zöldségeket, aláöntjük a bort, mellészórunk 3-4 szem borókabogyót.
  3. Előmelegített sütőbe dugjuk a lefedett jénait, időnként ellenőrizzük, nem tűnt-e el a lé, ezesetben pótoljuk a bort.
  4. 10 perccel a sütés vége előtt levesszük a tetőt, a húst pirosra sütjük. Közben elkészítjük az áfonyaszószt: a megmosott áfonyára szórjuk a cukrot, a fahéjat, 1-2 szem borókabogyót és pár tekerés frissen tört borsot. Néhány perc alatt összerottyantjuk.
  5. A nyulat a szósszal, a zöldségekkel és krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10356
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Megkísértett a gondolat, hogy a recept címe az "Erdélyi-szigethegység kincsei" legyen, de végül letettem róla. :) Egyik legfőbb angliai szerzeményem a durhami egyetemen talált román barátnő, Raluca, aki egy héten keresztül látott vendégül Nagyváradon, illetve a Szigethegységben, aranyosi házukban. Aranyos (Arieseni) csodaszép fenyvesek között fekszik, a falu házai elszórva, egy-egy dombtetőn állnak. A gyönyörű vidéken nemcsak igazi tejet meg forrásvizet lehet inni, de így augusztus közepén-végén az áfonyabokrok is szó szerint roskadoznak a gyümölcstől. A ház mögött szedtünk vagy fél kiló bogyót, melyet aztán a Raluca szülei által a frigóban hagyott nyúl mellé (is) tálaltunk, illetve tálaltam :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...