Borkrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
100g félszáraz fehérbor84 kcal
-
64 kcal
-
45g tojásfehérje23 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
A borzseléhez
A díszítéshez
-
63g szőlő41 kcal
-
6g tejszínhab14 kcal
Összesen
468
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
800g félszáraz fehérbor672 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
A borzseléhez
-
300g félszáraz fehérbor252 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
13g zselatin42 kcal
A díszítéshez
-
500g szőlő331 kcal
-
45g tejszínhab116 kcal
Összesen
3752
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
4g tojás5 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
29.2g félszáraz fehérbor25 kcal
-
4.9g vaníliás pudingpor19 kcal
-
13.1g tojásfehérje7 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
1.8g mazsola5 kcal
-
3.6g fehérbor3 kcal
A borzseléhez
-
10.9g félszáraz fehérbor9 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
A díszítéshez
-
18.2g szőlő12 kcal
-
1.6g tejszínhab4 kcal
Összesen
137
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 233.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
468
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2248.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 837 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 605.5 g
-
Cukor 414 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1869.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
3752
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
2 csapott ek cukor
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 csipet sütőpor
A krémhez
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
9 db tojásfehérje
-
25 dkg cukor
A borzseléhez
A díszítéshez
-
0.5 kg szőlő
Elkészítés
A tésztához
- A 2 db tojásból piskótát sütünk: a fehérjéket keményre verjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a sárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
- Tortaformába öntjük és 180°C-on készre sütjük kb. 10 perc alatt.
- Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet: A vaníliás pudingporokat 8 dl borban sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojásfehérjék cukorral keményre felvert habját.
- Ha torta kész, a borkrémet rákanalazzuk, szórunk közé borban jól megáztatott mazsolát és elegyengetjük, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, szintén 180°C-ra.
- Ha kész, akkor egy éjszakán át pihentetjük, hűtjük és másnap díszítjük.
- A borzseléhez a bort a 2 ek cukorral felrakunk lassú tűzön főni, a zselatint egy száraz keverőtálba öntjük és a langyos borból kanalazunk hozzá, és alaposan elkeverjük.
- Miután a zselatin és a bor keveréke homogénné vált, beleöntjük a borba, és lassú tűzön, állandó keverés mellett felmelegítjük (kövessük a zselatin csomagolásán az útmutatót!).
- A torta tetejét kirakjuk szőlőszemekkel, majd a kissé lehűtött borzselét óvatosan rákanalazzuk, és elegyengetjük.
- Tetszés szerint tejszínhabbal díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4976
- Feltöltés dátuma: 2012. június 01.
Ajánló
Szigorúan csak felnőtteknek, mivel bőven tartalmaz alkoholt! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csibedina
70 recept
A nászutunk egyik édes ízélményét idéztem fel ezzel a tortával, ami nem csak különlegessége miatt lett fontos nekünk, hanem azért is, mert ez volt az első desszert, amit már feleségként készítettem el a férjemnek és a többi kedves, édesszájú családtagnak.