r
Nosalty Logó

Borkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Borkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 3752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.5 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1869.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 3752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 db tojásból piskótát sütünk: a fehérjéket keményre verjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a sárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. Tortaformába öntjük és 180°C-on készre sütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet: A vaníliás pudingporokat 8 dl borban sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojásfehérjék cukorral keményre felvert habját.
  4. Ha torta kész, a borkrémet rákanalazzuk, szórunk közé borban jól megáztatott mazsolát és elegyengetjük, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, szintén 180°C-ra.
  5. Ha kész, akkor egy éjszakán át pihentetjük, hűtjük és másnap díszítjük.
  6. A borzseléhez a bort a 2 ek cukorral felrakunk lassú tűzön főni, a zselatint egy száraz keverőtálba öntjük és a langyos borból kanalazunk hozzá, és alaposan elkeverjük.
  7. Miután a zselatin és a bor keveréke homogénné vált, beleöntjük a borba, és lassú tűzön, állandó keverés mellett felmelegítjük (kövessük a zselatin csomagolásán az útmutatót!).
  8. A torta tetejét kirakjuk szőlőszemekkel, majd a kissé lehűtött borzselét óvatosan rákanalazzuk, és elegyengetjük.
  9. Tetszés szerint tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4976
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Szigorúan csak felnőtteknek, mivel bőven tartalmaz alkoholt! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A nászutunk egyik édes ízélményét idéztem fel ezzel a tortával, ami nem csak különlegessége miatt lett fontos nekünk, hanem azért is, mert ez volt az első desszert, amit már feleségként készítettem el a férjemnek és a többi kedves, édesszájú családtagnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...