r
Nosalty Logó

Bokszkesztyű torta Mike Tyson tetkóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bokszkesztyű torta Mike Tyson tetkóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 505 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6055 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 505 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6498.1 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cukor
    696 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 6055 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásból, lisztből és a cukorból szokásos módon piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát. Hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  2. 3 részre szeleteljük a kész piskótánkat, egyenként körbevágjuk őket a bokszkesztyű sablon alapján (internetről letöltöttem, kinyomtattam, körbevágtam).
  3. A túrót, joghurtot, a citrom reszelt héját (vaníliás cukor is mehet bele) alaposan összekeverjük. A tejszínt felverjük, kb. a felét a túrós töltelékhez adjuk.
  4. Betöltjük a tésztalapokat a krémmel, a leeső szélekből és a krémből "kiszobrászkodjuk" a kesztyű kissé gömbölyű tetejét, hogy minél jobban hasonlítson egy eredetire :)
  5. Az egészet bevonjuk a maradék tejszínhabbal, 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Bevonjuk kb. 500 g tortabevonó masszával és marcipánnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1413
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta egy kedves ismerősöm 70. születésnapjára készült :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...