r
Nosalty Logó

Bohócos farsangi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Bohócos farsangi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 8216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7193.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2526 mg
  • Nátrium
    2605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1221.6 g
  • Cukor
    797 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 8216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótatortához a tojásfehérjéket 14 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 30 cm-es tortakarikában megsütjük. 170 fokon 35-40 perc alatt.
  3. Ha a tészta kihűlt, kivágjuk a karikából, és 3 részre elvágjuk.

Krémhez

  1. A pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a felvert hulalát. Ezután keverjük bele a lereszelt csokit.
  2. A tortát megtöltjük a krémmel.

Díszítéshez

  1. A hulalát felverjük, és a tetejét, oldalát megkenjük, és a szélét feldíszítjük.
  2. A fondantból készítjük a bohócfejet, és még tetszőlegesen díszíthetjük a maradékkal. Megszórjuk színes díszítőcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1477
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bohócos farsangi torta
Nikóka 172 recept

Az idén készült az ovis farsangra.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...