Bohémia kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához:
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
2g víz0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
A sziruphoz:
A krémhez:
-
7g cukor26 kcal
-
8 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g vaj179 kcal
A tetejére:
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g porcukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
541
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához:
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
12g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
A sziruphoz:
A krémhez:
-
40g cukor155 kcal
-
46 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
150g vaj1076 kcal
A tetejére:
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3252
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához:
-
10.6g tojásfehérje6 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
5.3g tojássárgája17 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
A sziruphoz:
A krémhez:
-
3.5g cukor14 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
26.6g tejföl53 kcal
-
13.3g vaj95 kcal
A tetejére:
-
17.7g habtejszín52 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
288
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
541
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 267.7 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1590 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3931.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1081 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1596 mg
-
Nátrium 900 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.2 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 587.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 787 mg
-
Retinol - A vitamin: 2214 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 502 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 909 micro
Összesen
3252
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
3 db tojásfehérje
-
1.5 ek víz
-
4 ek cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 g sütőpor
-
4 csapott ek finomliszt
A sziruphoz:
A krémhez:
-
4 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
3 dl tejföl
-
15 dkg vaj
A tetejére:
-
2 dl habtejszín
-
1 csapott ek porcukor
-
1 teáskanál fahéj
Elkészítés
A tésztához:
- A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
- A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
- A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.
A sziruphoz:
- A vizet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a rumaromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.
A krémhez:
- A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük.
- Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
- A piskótára kenjük.
A tetejére:
- A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk.
- A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk.
- Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 446
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 76215
- Feltöltés dátuma: 2015. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Ez a sütemény Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból. Dupla mennyiséggel készítve egy nagy gázméretű tepsire való sütemény. Én fél adaggal készítettem. Ott nem volt megadva a tejföl mennyisége, csak egy pohár (ennyi). Ahogy elkészítettem a krémet, nagyon sikeres lett. Na, a sütemény nagyon csak finom!