r
Nosalty Logó

Bohémia kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Bohémia kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 3252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    267.7 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3931.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2214 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 3252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
  2. A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.

A sziruphoz:

  1. A vizet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a rumaromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.

A krémhez:

  1. A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük.
  2. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  3. A piskótára kenjük.

A tetejére:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk.
  2. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk.
  3. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 446
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 76009
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ez a sütemény Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból. Dupla mennyiséggel készítve egy nagy gázméretű tepsire való sütemény. Én fél adaggal készítettem. Ott nem volt megadva a tejföl mennyisége, csak egy pohár (ennyi). Ahogy elkészítettem a krémet, nagyon sikeres lett. Na, a sütemény nagyon csak finom!

Hozzávalók

A tésztához:

A sziruphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...