r
Nosalty Logó

Bográcsos marhapörkölt 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Bográcsos marhapörkölt 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 11973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3401.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    2068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1132.9 g

Zsír

  • Összesen
    624.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40821.4 g
  • Cink
    355 mg
  • Szelén
    907 mg
  • Kálcium
    2052 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    1176 mg
  • Foszfor
    11375 mg
  • Nátrium
    24812 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    11534.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    29 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    184 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    298 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1097 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1099 micro
  • β-karotin
    7885 micro
  • β-crypt
    744 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    3678 micro
Összesen 11973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    182 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk az inas részektől, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk a gerezdeket.
  3. A paradicsomot meghámozzuk, és felkockázzuk. A paprikát apró kockára vágjuk.
  4. A vöröshagymát és az olajat beletesszük egy 25 l-es bográcsba 3 ek sóval.
  5. A tüzet hagyjuk jól leégni, és a parázs melegénél, folyamatos kevergetés közben, kb. 30 perc alattüvegesre pároljuk a hagymát. Kb. félidőben hozzáadjuk a fokhagymát is.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát. Kis ideig együtt pároljuk, majd borssal, majorannával és pirospaprikával fűszerezzük. Kevés vizet öntünk hozzá, hogy meg ne égjen a paprika.
  7. Beletesszük a felkockázott húst, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Beledobjuk a babérleveleket.
  8. Ekkor már "magasabbra vehetjük a lángot" és időnként megkevergetve kb. 2-2,5 óra alatt puhára pároljuk a húst.
  9. A főzési idő befejezése előtt kb. 20 perccel hozzákeverjük a vörösbort, és hagyjuk hogy jól összefőjjön.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 141385
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 07.

Ajánló

Sós vízben főzött krumplival, fehér kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bográcsos marhapörkölt 2.
ze(n)derta 188 recept

Bevallom, meglehetősen cidriztem a felkéréstől, hogy marhapörköltet főzzek 14 főre. Talán már kiderült, hogy nem vagyok valami nagy húsevő - nemhiába a sok zöldség, meg gabona... De azt hiszem sikerült felnőnöm a feladathoz, legalábbis az üres tányérok és elégedett arcok ezt igazolták. Ebből az adagból tizennégyen jól laktunk, sőt még másnapra is bőven maradt belőle. Sőt még egy új szóval is gyarapodott a gasztronómiai szókincsem: hagyjuk a hagymát presledni. Ami annyit tesz, üvegesre pirulni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...