r
Nosalty Logó

Bejgli kalóriaszegényen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Bejgli kalóriaszegényen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1065 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6384 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 398 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1065 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    433.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9096.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    3428 mg
  • Vas
    431 mg
  • Magnézium
    1130 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 6384 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben, a tört édesítővel. A liszketet a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáütjük a tojásokat, a sót is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk, sima tésztát kell kapnunk.
  3. A tésztát elosztjuk 4 db-ra, lehetőleg egyforma méretűre.
  4. Kinyújtjuk enyhén lisztezet deszkán, megkenjük 2 mákos és 2 diós töltelékkel, feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe helyezzük.
  5. Válasszuk szét a tojást. Először tojássárgájával kenjük meg, meleg helyen pihentetjük, amíg a tojássárgája meg nem szárad a tetején.
  6. Utána tojásfehérjével kenjük meg, majd hideg helyen száradásig pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben 190 °C-on világosbarnára sütjük. Szeleteljük, és fogyasztjuk. Jó étvágyat!!

töltelék

  1. Külön a mákosat, külön a diósat készítsük el.
  2. A nyírfacukor ízlés szerint menjen a tejbe, amit felforralunk.
  3. Ezzel öntsük le a tölteléket, ami morzsalékos legyen inkább. Alapos keverés.
  4. Én mazsolát is áztattam a tejbe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3621
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 11.

Ajánló

Én tablettás édesítőszert, folyékonyat, nyírfacukrot és eritrit-et tartok idehaza. Ezeket szoktam váltogatva használni. A töltelék ne legyen túl híg, inkább morzsalékos!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szépen, lassan mindenki karácsonyra hangolódik, fényekben pompáznak az utcák,és az otthonunk is egyre inkább ünnepi díszekbe öltözik. A konyhában is több időt töltünk. Nem árt azonban vigyázni, az ünnepek alatt nőhetnek a nem kívánt centik és kilók........ :-)))

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...