Bazsalikomos paradicsomlé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g paradicsom180 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
374
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3000g paradicsom540 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1121
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
95g paradicsom17 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
35
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1541.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 1084 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.9 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 945.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 4490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
374
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4625.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 3252 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.7 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2835.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1260 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 411 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3030 micro
-
β-karotin 13470 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 77190 micro
-
Lut-zea 3690 micro
Összesen
1121
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2444 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
-
3 kg paradicsom
-
15 dkg cukor
-
2 kávéskanál só
-
7 levél bazsalikom
Elkészítés
- Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A paradicsomok héját mosás után egyszerűen lehúzogatjuk.
- Az üvegeket a fedéllel együtt tepsibe pakoljuk, majd 100 C fokon (gyenge hőmérsékleten) sterilizáljuk a sütőben 15 percig. Amíg az üveg a sütőben áll, a paradicsomot egy edénybe téve összevágjuk.
- A cukorral és sóval elkezdjük főzni. Ha jól szétfőtt, botmixerrel pürésítjük. 3-4 percig még forraljuk, közben mindig kevergetjük. Végül az összevágott friss bazsalikomlevelet hozzádobjuk.
- A felforrósított üvegekbe szedjük a levet, jó erősen lezárjuk, és száraz dunsztba (plédek közé) tesszük 1 napra. Végleges, hűvös helyükre ezután pakoljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8066
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.
Ajánló
Nem kellett forró vízbe dobni a paradicsomot, hogy a héja könnyen lejöjjön. A 3 kilóval hamarabb végeztem, mintha még forró vízbe is beleraktam volna. 4 üvegnyi mennyiség lett ennyi paradicsomból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Akár friss fogyasztásra, vagy jól lezárva télre is kiváló a bazsalikom-ízzel összeért paradicsomlé.