adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
90g édesburgonya56 kcal
-
15g olívaolaj133 kcal
-
3g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
180g édesburgonya111 kcal
-
30g olívaolaj265 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
376
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
83.3g édesburgonya52 kcal
-
13.9g olívaolaj123 kcal
-
2.8g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
175
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1267 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 1199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 5514 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2534 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 2397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 100.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 11028 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
376
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1173.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 1110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 5105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
-
1 db édesburgonya
-
30 ml olívaolaj
-
1 teáskanál só
-
1 csipet négyszínű bors
-
1 késhegynyi chili
Elkészítés
- Az édesburgonyát káposztagyalun minél vékonyabbra vágjuk, és egy tálba tesszük.
- Az olívaolajhoz adjuk a sót és a chilit, borsot őrlünk rá, és az édesburgonya szeletekre öntjük. Alaposan elkeverjük, pár percet állni hagyjuk.
- A sütőt bekapcsoljuk 50 Celsius fokra, légkeveréses fokozatra.
- Az ízesített édesburgonyát eloszlatjuk két hagyományos méretű gáztepsiben, és kb. 15 perc alatt az előmelegített sütőben megszárítjuk.
- Én félidőben megcseréltem a két tepsit, hogy egyformán átjárja a forró levegő.
- Sütés hőfoka: 50 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4870
- Feltöltés dátuma: 2016. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A minap rettenetesen megkívántam valami csípős chips-et, de ezek alapja ugye a burgonya, ami paleóban több okból sem játszik. Nagy reményeket fűztem ezért a múltkori grillezésből megmaradt egy szem édesburgonyához, és szerencsére nem kellett csalódnom! Ropogós, vékony, sós, CSÍPŐS, és egyáltalán nem érződött a batáta édeskés íze.