r
Nosalty Logó

Baszk csirkemellek lángolt szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Baszk csirkemellek lángolt szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

438
Kalória
40.6g
Fehérje
14.3g
Szénhidrátok
18.9g
Zsír
316.2g
Víz
136.7g
Koleszterin
2.7g
Rost
7.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4541 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4070.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1897.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    2701 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27247 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 2626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1116 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket tisztítjuk, szeleteljük, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk.
  2. Béleljünk ki egy tűzálló tálat vékony szalonnaszeletekkel, halmozzunk rá vastagabb hagymakarikákat, és tegyük erre a csirkemell szeleteket.
  3. Mindezt meghintjük borssal, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, a babérlevelet, a bort, az olajat és a karikára vágott paradicsomot. Legvégül lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk.
  4. Ezután a csirkemelleket kiszedjük a szószból, elrendezzük egy tálon, melegen tartjuk.
  5. A szószból mindössze csak a babérleveleket kell kihalásznunk. Botmixerrel a szószban maradt zöldségeket és a szalonnát összeturmixoljuk. Mindezt egy lábasba töltjük, és ízlés szerint paradicsompürével tovább sűrítjük. Erős lángon mártást készítünk. Egy csurgatás mézzel ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a csirkére öntjük.
  6. Az utolsó, látványos mozzanatot akár el is hagyhatjuk, de nem érdemes. Merőkanálban hevítsünk fel 5 cl alkoholt, gyújtsuk meg, öntsük a szószra. Amikor a láng kilaludt, tálaljuk. A "gyújtogatás" az asztalnál igazán jól mutat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Karácsony második napjának menüjén szerepelt ez az étel. Isteni. Anyukámmal közösen néztük ki a Lajos Mari-Hemző Károly Szárnyasétel c. szakácskönyvből. Annyit változtattunk a recepten, hogy csirkemellel készítettük csirkecomb helyett. Pikáns, porhanyós lett a hús, a szósszal pedig nem lehet betelni. Anyukám el is tett belőle későbbre. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!