r
Nosalty Logó

Baszk csirkemellek lángolt szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Baszk csirkemellek lángolt szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4541 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4070.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1897.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    2701 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27247 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 2626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1116 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket tisztítjuk, szeleteljük, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk.
  2. Béleljünk ki egy tűzálló tálat vékony szalonnaszeletekkel, halmozzunk rá vastagabb hagymakarikákat, és tegyük erre a csirkemell szeleteket.
  3. Mindezt meghintjük borssal, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, a babérlevelet, a bort, az olajat és a karikára vágott paradicsomot. Legvégül lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk.
  4. Ezután a csirkemelleket kiszedjük a szószból, elrendezzük egy tálon, melegen tartjuk.
  5. A szószból mindössze csak a babérleveleket kell kihalásznunk. Botmixerrel a szószban maradt zöldségeket és a szalonnát összeturmixoljuk. Mindezt egy lábasba töltjük, és ízlés szerint paradicsompürével tovább sűrítjük. Erős lángon mártást készítünk. Egy csurgatás mézzel ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a csirkére öntjük.
  6. Az utolsó, látványos mozzanatot akár el is hagyhatjuk, de nem érdemes. Merőkanálban hevítsünk fel 5 cl alkoholt, gyújtsuk meg, öntsük a szószra. Amikor a láng kilaludt, tálaljuk. A "gyújtogatás" az asztalnál igazán jól mutat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16309
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Burgonyakrokettet javaslok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony második napjának menüjén szerepelt ez az étel. Isteni. Anyukámmal közösen néztük ki a Lajos Mari-Hemző Károly Szárnyasétel c. szakácskönyvből. Annyit változtattunk a recepten, hogy csirkemellel készítettük csirkecomb helyett. Pikáns, porhanyós lett a hús, a szósszal pedig nem lehet betelni. Anyukám el is tett belőle későbbre. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...