r
Nosalty Logó

Báránycsülök roppanós zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Báránycsülök roppanós zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4038 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2207 micro
Összesen 1009 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.1 g

Zsír

  • Összesen
    293.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1708.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    8828 micro
Összesen 4038 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajból, friss rozmaringból, kakukkfűből, apróra vágott fokhagymából, frissen őrölt tarkaborsból és sóból pácot készítünk.
  2. A báránycsülköket (lehetőleg egy éjszakán át) a hűtőben pácoljuk.
  3. Az így előkészített csülkökre forró serpenyőben hevített kevés olívaolajon kérget sütünk, közben pár ág rozmaringot, fokhagymát, salottahagyma darabokat dobálunk mellé.
  4. A bronzosra sült csülkök alá (lehetőleg a később az étel mellé kínált) vörösbort öntünk, majd lefedve kb. 10 percig együtt pároljuk.
  5. Vizet öntünk a csülkökhöz, és kb. 1-1.5 óra alatt (vagy amennyi szükséges) puhára pároljuk.
  6. Ezalatt előkészíthetjük a zöldségféléket: cukkínit, fehér-és sárgarépát, nagyobb darab salotta-vagy lilahagymát, piros paprikát, vagy bármit, ami frissen kapható…
  7. Ha a báránycsülök megpuhult, a megfelelő sorrendben az edénybe dobáljuk a zöldségeket (a cukkínit csak az utolsó pillanatban), és összerázogatva roppanósra pároljuk.
  8. A csülköket és a zöldségeket kivesszük, majd az ételt a besűrített lével leöntve azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17646
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 08.

Ajánló

Biztos választás lehet pl. egy Pinot Noir, de a „vékony” köret miatt ne a „keményvonalas” fajtából válasszunk.. Bortipp : St. Andrea - A kutyafáját 2007 ( Pinot Noir alapú cuvée )

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre gyakrabban kapható, viszonylag olcsó alapanyag a báránycsülök. Az étel sikere erősen alapanyagfüggő, ha lehet válasszunk hozzá fiatal állatot, ropogós növényt és szép bort…. Ne kapkodjuk el a párolást, a húsnak szinte omlania kell…

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...