Báránycsülök roppanós zöldségekkel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1009
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
4038
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
169
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 427.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6014 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2207 micro
Összesen
1009
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 213.1 g
Zsír
-
Összesen 293.3 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4437.5 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2339 mg
-
Nátrium 952 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1708.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2416 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 24057 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 8828 micro
Összesen
4038
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 410 micro
-
β-karotin 997 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Olívaolajból, friss rozmaringból, kakukkfűből, apróra vágott fokhagymából, frissen őrölt tarkaborsból és sóból pácot készítünk.
- A báránycsülköket (lehetőleg egy éjszakán át) a hűtőben pácoljuk.
- Az így előkészített csülkökre forró serpenyőben hevített kevés olívaolajon kérget sütünk, közben pár ág rozmaringot, fokhagymát, salottahagyma darabokat dobálunk mellé.
- A bronzosra sült csülkök alá (lehetőleg a később az étel mellé kínált) vörösbort öntünk, majd lefedve kb. 10 percig együtt pároljuk.
- Vizet öntünk a csülkökhöz, és kb. 1-1.5 óra alatt (vagy amennyi szükséges) puhára pároljuk.
- Ezalatt előkészíthetjük a zöldségféléket: cukkínit, fehér-és sárgarépát, nagyobb darab salotta-vagy lilahagymát, piros paprikát, vagy bármit, ami frissen kapható…
- Ha a báránycsülök megpuhult, a megfelelő sorrendben az edénybe dobáljuk a zöldségeket (a cukkínit csak az utolsó pillanatban), és összerázogatva roppanósra pároljuk.
- A csülköket és a zöldségeket kivesszük, majd az ételt a besűrített lével leöntve azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17647
- Feltöltés dátuma: 2008. november 08.
Ajánló
Biztos választás lehet pl. egy Pinot Noir, de a „vékony” köret miatt ne a „keményvonalas” fajtából válasszunk.. Bortipp : St. Andrea - A kutyafáját 2007 ( Pinot Noir alapú cuvée )
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyre gyakrabban kapható, viszonylag olcsó alapanyag a báránycsülök. Az étel sikere erősen alapanyagfüggő, ha lehet válasszunk hozzá fiatal állatot, ropogós növényt és szép bort…. Ne kapkodjuk el a párolást, a húsnak szinte omlania kell…