r
Nosalty Logó

Barackos-tejfölös pörkölt színes tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miss Sweetly
Barackos-tejfölös pörkölt színes tésztával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

671
Kalória
23.6g
Fehérje
92.7g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
216.1g
Víz
17.7g
Koleszterin
4.9g
Rost
10.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5155.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1080.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1277 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 3352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt.
  2. Levesszük a tűzről, beletesszük a piros-és darált paprikákat, a szeletekre vágott gombát, kicsit sózzuk ha kell, felöntjük 2 pohár vízzel és visszatesszük a hőforrásra.
  3. Miközben a pörkölt fő, kifőzzük a színes penne tésztát bő, olajos, sós forró vízben.
  4. Ha megfőtt a gomba, behabarjuk: a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, rámerünk a pörköltléből, és ezzel is jól kikeverjük, majd így adjuk a pörkölthöz. Felforraljuk, ha túl sűrű, vízzel higítjuk.
  5. A kész pörkölthöz hozzákeverjük a tésztát, és tálalás előtt a tetszés szerint darabolt barackot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Olvasói recepteket közlő újságból való ez a recept (is), amit megosztottam. A barackot felvághatjuk kis kockákra is, és összeforgathatjuk a pörkölttel fogyasztás előtt. Mindenesetre egy különlegesen finom kombináció a kolbászos pörkölt a barackkal. A barack fellendíti, könyedebbé teszi a markáns kolbászos pörköltet, ettől olyan igazán finom. A család megkért, hogy ezt az ételt rendszeresítsük a későbbiekben is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!