r
Nosalty Logó

Barackos-tejfölös pörkölt színes tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Barackos-tejfölös pörkölt színes tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5155.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1277 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 3352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt.
  2. Levesszük a tűzről, beletesszük a piros-és darált paprikákat, a szeletekre vágott gombát, kicsit sózzuk ha kell, felöntjük 2 pohár vízzel és visszatesszük a hőforrásra.
  3. Miközben a pörkölt fő, kifőzzük a színes penne tésztát bő, olajos, sós forró vízben.
  4. Ha megfőtt a gomba, behabarjuk: a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, rámerünk a pörköltléből, és ezzel is jól kikeverjük, majd így adjuk a pörkölthöz. Felforraljuk, ha túl sűrű, vízzel higítjuk.
  5. A kész pörkölthöz hozzákeverjük a tésztát, és tálalás előtt a tetszés szerint darabolt barackot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2661
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Olvasói recepteket közlő újságból való ez a recept (is), amit megosztottam. A barackot felvághatjuk kis kockákra is, és összeforgathatjuk a pörkölttel fogyasztás előtt. Mindenesetre egy különlegesen finom kombináció a kolbászos pörkölt a barackkal. A barack fellendíti, könyedebbé teszi a markáns kolbászos pörköltet, ettől olyan igazán finom. A család megkért, hogy ezt az ételt rendszeresítsük a későbbiekben is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...