Barackos-sajtos rántott csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csirkéhez
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
77g sárgabarack34 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A panírozáshoz
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1252
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csirkéhez
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
308g sárgabarack137 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A panírozáshoz
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5002
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csirkéhez
-
26.8g csirkemellfilé32 kcal
-
18.4g sárgabarack8 kcal
-
8.9g sajt31 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A panírozáshoz
-
11.9g zsemlemorzsa47 kcal
-
8.9g finomliszt33 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
15.2g napraforgó olaj134 kcal
Összesen
297
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1790.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 670 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 197.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 794 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
1252
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.4 g
Zsír
-
Összesen 336.1 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7160.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 1505 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 2344 mg
-
Nátrium 2680 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 789.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1020 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 112 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 872 mg
-
Retinol - A vitamin: 742 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 3177 micro
-
β-crypt 311 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1012 micro
Összesen
5002
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
2 db csirkemellfilé
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A panírozáshoz
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkemellekből 2-2 szeletet vágunk és kicsit kiklopfoljuk.
- Ha friss barackot használunk, forró vízbe tesszük 1-2 percre, majd hidegbe, hogy a bőrét lehúzhassuk róla.
- A sajtot összekeverjük a tojással, és szerecsendióval fűszerezzük.
- A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, és mindegyikre teszünk egy-egy fél barackot, aminek a magházába sajtot töltünk.
- Ráhajtjuk a hús másik felét és egy fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. (Nem kell szorosan lezárni a hússzeleteket a panírozás előtt, mert nem folyik ki a sajt a sülés közben.)
- A szokásos módon bepanírozzuk, és bő olajban megsütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 19120
- Feltöltés dátuma: 2011. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy kis időbe telt, míg megbarátkoztunk a gyümölcs-hús párosítással, de azóta annál gyakrabban készítek ilyen ételeket. A barackos rántott húst különösen kedveljük. Az elkészítéséről további fázisképeket itt találtok.