Barackos pite Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
2g vaj17 kcal
A süteményhez
-
25g margarin179 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
83g sárgabarack37 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
3g nádcukor13 kcal
Összesen
486
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
A süteményhez
-
150g margarin1076 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
500g sárgabarack223 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
Összesen
2913
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
1g vaj7 kcal
A süteményhez
-
10.8g margarin77 kcal
-
7.2g xilit17 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
12.2g citrom2 kcal
-
36g sárgabarack16 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
1.4g nádcukor5 kcal
Összesen
209
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 108.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1004 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
486
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 150.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1424.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 344.6 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 649.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 1478 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 6027 micro
-
β-crypt 515 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1199 micro
Összesen
2913
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
A süteményhez
-
15 dkg margarin
-
25 dkg finomliszt
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 tk fahéj
-
3 db tojás
-
1 db citrom
-
50 dkg sárgabarack
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá.
- A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint is, és azt is habosra keverjük. Megy még bele a citrom leve, reszelt héja, a fahéj és a liszt. Egyenletesre keverjük, és fellazítjuk a tojáshabbal. Egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe öntjük a tésztát.
- A barackokat ketté választjuk, magjukat kivesszük és megszórjuk a belsejét fahéjas porcukorral, majd lefelé fordítva a tészta tetejére ültetjük, megszórjuk egy kevés nádcukorral.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 33460
- Feltöltés dátuma: 2012. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Volt egy kis maradék barackom.