r
Nosalty Logó

Barackos-levendulás pite cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-levendulás pite cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    645 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6458 micro
  • β-crypt
    603 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 2232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, és kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajjal.
  2. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az erytritet, tejet, vanília aromát. Botmixerrel keverünk rajta.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a tojásfehérjéket.
  4. Krumplihámozóval levágjuk egy citrom héját, hozzáadjuk a folyékony keverékhez, és a kézi botmixerrel összedolgozzuk (én citromhéj reszelés helyett erre a módszerre esküszöm).
  5. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
  6. A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre, és jól eldolgozzuk.
  7. Beleöntjük a tésztát a kivajazott tortaformába, egy késsel elegyengetjük.
  8. A torta tetején elosztjuk a sárgabarack feleket, hogy a héjas részük nézzen lefelé.
  9. Megszórjuk egy kis mandulapehellyel (opcionális).
  10. 75 percig 160 fokon sütjük.
  11. Ha megsült, még rászórjuk a maradék fél evőkanál levendula szirmot. Hidegen vagy melegen is fantasztikus.
  12. Opcionális: 3-4 evőkanál por erytritet vagy nyírfacukrot elkeverünk 1 evőkanál vízzel és 1 evőkanál citromlével. Ezzel még meglocsolhatjuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3172
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szelet provence a tányérodon. Isteni nyári ízkombináció :) Cukormentes, teljes kiőrlésű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...