r
Nosalty Logó

Barackos-levendulás pite cukormentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Barackos-levendulás pite cukormentesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

222
Kalória
6.1g
Fehérje
21.6g
Szénhidrátok
12.9g
Zsír
64.5g
Víz
43.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
6.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    645 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6458 micro
  • β-crypt
    603 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 2232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, és kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajjal.
  2. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az erytritet, tejet, vanília aromát. Botmixerrel keverünk rajta.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a tojásfehérjéket.
  4. Krumplihámozóval levágjuk egy citrom héját, hozzáadjuk a folyékony keverékhez, és a kézi botmixerrel összedolgozzuk (én citromhéj reszelés helyett erre a módszerre esküszöm).
  5. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
  6. A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre, és jól eldolgozzuk.
  7. Beleöntjük a tésztát a kivajazott tortaformába, egy késsel elegyengetjük.
  8. A torta tetején elosztjuk a sárgabarack feleket, hogy a héjas részük nézzen lefelé.
  9. Megszórjuk egy kis mandulapehellyel (opcionális).
  10. 75 percig 160 fokon sütjük.
  11. Ha megsült, még rászórjuk a maradék fél evőkanál levendula szirmot. Hidegen vagy melegen is fantasztikus.
  12. Opcionális: 3-4 evőkanál por erytritet vagy nyírfacukrot elkeverünk 1 evőkanál vízzel és 1 evőkanál citromlével. Ezzel még meglocsolhatjuk a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20

Egy szelet provence a tányérodon. Isteni nyári ízkombináció :) Cukormentes, teljes kiőrlésű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!