Barackos-levendulás pite cukormentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
12g vaj86 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
12g sovány tej5 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
22g zabliszt89 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
4 kcal
-
62g sárgabarack27 kcal
Összesen
222
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
120g vaj860 kcal
-
100g erythritol0 kcal
-
120g sovány tej53 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
220g zabliszt889 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
41 kcal
-
616g sárgabarack275 kcal
Összesen
2232
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
9g vaj65 kcal
-
7.5g erythritol0 kcal
-
9g sovány tej4 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
16.6g zabliszt67 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0.5g mandulapehely3 kcal
-
46.4g sárgabarack21 kcal
Összesen
168
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 646 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
222
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 129.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2903.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 1345 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 645 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 40 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 883 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 6458 micro
-
β-crypt 603 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1150 micro
Összesen
2232
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
120 g vaj
-
100 g erythritol
-
120 ml sovány tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 db tojás
-
2 db tojásfehérje
-
220 g zabliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek sütőpor
-
1 csipet só
-
1 ek mandulapehely
-
8 közepes db sárgabarack
Elkészítés
- 160 fokra előmelegítjük a sütőt, és kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajjal.
- Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az erytritet, tejet, vanília aromát. Botmixerrel keverünk rajta.
- Hozzáadjuk a tojást és a tojásfehérjéket.
- Krumplihámozóval levágjuk egy citrom héját, hozzáadjuk a folyékony keverékhez, és a kézi botmixerrel összedolgozzuk (én citromhéj reszelés helyett erre a módszerre esküszöm).
- Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
- A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre, és jól eldolgozzuk.
- Beleöntjük a tésztát a kivajazott tortaformába, egy késsel elegyengetjük.
- A torta tetején elosztjuk a sárgabarack feleket, hogy a héjas részük nézzen lefelé.
- Megszórjuk egy kis mandulapehellyel (opcionális).
- 75 percig 160 fokon sütjük.
- Ha megsült, még rászórjuk a maradék fél evőkanál levendula szirmot. Hidegen vagy melegen is fantasztikus.
- Opcionális: 3-4 evőkanál por erytritet vagy nyírfacukrot elkeverünk 1 evőkanál vízzel és 1 evőkanál citromlével. Ezzel még meglocsolhatjuk a tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3173
- Feltöltés dátuma: 2015. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy szelet provence a tányérodon. Isteni nyári ízkombináció :) Cukormentes, teljes kiőrlésű.