r
Nosalty Logó

Barackos - csokoládékrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Barackos - csokoládékrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6969 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    936 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2656 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    425.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6690.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    2893 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    947 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3745 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    10622 micro
  • β-crypt
    757 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 6969 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kevert tésztához a hozzávalókat (a barackot kivéve) csomómentesre dolgozzuk.
  2. Egy tepsit kikenünk margarinnal, kiszórjuk liszttel, és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.
  3. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magot eltávolítjuk, és a felezett barackokkal kirakjuk a tészta tetejét (a barackok bőre felfelé nézzen)
  4. Megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krém hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, majd kis lángon folyamatosan kevergetve összemelegítjük, amíg a margarin teljesen el nem olvad.
  6. A krémet a kihűlt sütemény tetejére kenjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Lágy, de vágható, krémes mázat kell kapnunk.
  7. Dermedés után kockára vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19527
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azoknak ajánlom, akik szeretik a pikáns, kevésbé édes desszerteket. Az étcsokoládé kihagyható belőle, bevallom, én kifelejtettem és így is nagyon finom volt. Férjem választotta a szülinapjára, és nem csalódott benne:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...