r
Nosalty Logó

Barackos charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 4408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3102.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    975.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2191 micro
Összesen 4408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgájákba belekeverjük a cukrot és a felolvasztott vajat, majd összekeverjük a krémet, a habot és a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és nem előmelegített (!) sütőben megsütjük (a teteje aranybarna legyen).
  3. Még meleg állapotában lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és jó alaposan megkenjük baracklekvárral, majd feltekerjük. 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát kibélelünk a szorosan egymás mellé rakott szeletekkel.
  4. Meleg vízben felolvasztjuk a zselatint, a tejszínhabot felverjük jó keményre. A habhoz keverjük a porcukrot és a konyakot, majd belecsurgatjuk a meleg zselatint. Az apró kockákra vágott őszibarackot a krémhez keverjük.
  5. A tejszínhabkrémmel megtöltjük a félgömb formát, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Kivesszük, a félgömb forma alá egy tálat teszünk, majd megfordítjuk és levesszük róla a formát. A teteje őszibarackkal ízlés szerint díszíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 44835
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyszerű születésnapi tortának, vagy csak úgy, különleges alkalomra desszertnek. Nagyon finom, kicsit körülményes az elkészítése, ugyanakkor nagyon látványos a végeredmény. Biztos sikert arat vele, aki elkészíti. Nem nagyon lehet elrontani. A félgömb alakú tálat leleményességel könnyen lehet pótolni otthon is megtalálható tállal. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...