r
Nosalty Logó

Barackos charlotte

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Barackos charlotte
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

1101
Kalória
23.1g
Fehérje
100g
Szénhidrátok
68.6g
Zsír
243.9g
Víz
552.6g
Koleszterin
2.3g
Rost
66g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 4408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3102.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    975.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2191 micro
Összesen 4408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgájákba belekeverjük a cukrot és a felolvasztott vajat, majd összekeverjük a krémet, a habot és a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és nem előmelegített (!) sütőben megsütjük (a teteje aranybarna legyen).
  3. Még meleg állapotában lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és jó alaposan megkenjük baracklekvárral, majd feltekerjük. 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát kibélelünk a szorosan egymás mellé rakott szeletekkel.
  4. Meleg vízben felolvasztjuk a zselatint, a tejszínhabot felverjük jó keményre. A habhoz keverjük a porcukrot és a konyakot, majd belecsurgatjuk a meleg zselatint. Az apró kockákra vágott őszibarackot a krémhez keverjük.
  5. A tejszínhabkrémmel megtöltjük a félgömb formát, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Kivesszük, a félgömb forma alá egy tálat teszünk, majd megfordítjuk és levesszük róla a formát. A teteje őszibarackkal ízlés szerint díszíthető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyszerű születésnapi tortának, vagy csak úgy, különleges alkalomra desszertnek. Nagyon finom, kicsit körülményes az elkészítése, ugyanakkor nagyon látványos a végeredmény. Biztos sikert arat vele, aki elkészíti. Nem nagyon lehet elrontani. A félgömb alakú tálat leleményességel könnyen lehet pótolni otthon is megtalálható tállal. Jó étvágyat hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!