Baracklekvár, barackdzsem sárgabarackból
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Egészségesebb receptek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
13g dzsemfix37 kcal
Összesen
967
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g sárgabarack893 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
Összesen
1934
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
87.9g sárgabarack39 kcal
-
11g cukor43 kcal
-
1.1g dzsemfix3 kcal
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.4 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 803.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
967
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1121.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 472.8 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1606.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1786 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 353 micro
-
β-karotin 20348 micro
-
β-crypt 1934 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1655 micro
Összesen
1934
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 894 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgabarackot alaposan megmossuk.
- Forró vízben hagyjuk állni 2-3 percig. Lehúzzuk a héját, ami így, hogy forró vízben állt a gyümölcs, könnyebben lejön. Természetesen kimagozzuk.
- Ha dzsemet akarunk kapni, akkor a gyümölcs felét botmixerrel pépesítjük, a másik felét apróra vágjuk. Ha lekvárt szeretnék kapni, akkor az összes sárgabarackot pépesítjük. A többi lépés megegyezik.
- A gyümölcshöz adjuk a cukrot vagy cukorhelyettesítőt és a dzsemfixet.
- Forrástól számított 3 percig főzzük.
- Majd alaposan elmosott üvegekbe töltjük a lekvárt, lefóliázzuk, aztán rászorítjuk a kupakot. 5 percig a fejükre állítjuk az üvegeket. Dunsztolni nem kell. Ebből a gyümölcsmennyiségből 5 üveg lekvárt kaptam.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11859
- Feltöltés dátuma: 2020. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Egészségesebb receptek
5 recept
Megéri kipróbálni ezt a cukortakarékos receptverziót, mely nem csak egészségesebb, de finomabb is, mint bármelyik bolti lekvár. A recept megtekinthető videó formájában a saját youtube-csatornámon a következő módon: Egészségesebb receptek - Baracklekvár, barackdzsem sárgabarackból. Adatlapomra kattintva megtalálhatod a teljes lejátszási listát.