Barackbefőtt Bettyke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g sárgabarack112 kcal
-
250g víz0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
170
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
678
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
48.5g sárgabarack22 kcal
-
48.5g víz0 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
33
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 450.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2544 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
170
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.4 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1802.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
678
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 494 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sárgabarack
-
1 l víz
Elkészítés
- Az üvegeket forrásban lévő vízben kifőzzük a fedőkkel együtt. Erre oda kell figyelni, ha nem szeretnénk tartósítószert használni. A steril üvegeket óvatosan kiszedjük.
- A barackot megmossuk, és kettészedjük. Vigyázzunk, hogy csak egészséges darabok kerüljenek a befőttbe.
- A vizet felforraljuk a cukorral, majd beletesszük a barackokat. Pár percig főzzük. Ízlés szerint ízesíthetjük egy pici fahéjjal.
- Ezután az üvegekbe töltjük. Amikor rácsavartuk a fedőt fejjel lefele fordítjuk, és így elhelyezzük a meleg takaróban. Majd másnap, mikor már kihűlt, tehetjük is a helyére.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25445
- Feltöltés dátuma: 2012. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Így télen is lehet enni a finom barackot (tartósítószer nélkül).