r
Nosalty Logó

Banoffee Pie - az eredeti angol

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetSzenilla
Banoffee Pie - az eredeti angol
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

1051
Kalória
9.6g
Fehérje
92.3g
Szénhidrátok
73.8g
Zsír
132.2g
Víz
220.7g
Koleszterin
2.8g
Rost
48.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1051 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztakosárhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1051 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    590.7 g
  • Telített zsírsav
    357 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.6 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1057.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4858 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4758 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 8402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A tésztakosárhoz

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Ezután a tésztát belenyomkodjuk egy 28 cm-es tortaformába, egyenletesen, kialakítva egy peremet is.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.

A töltelékhez

  1. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Csomómentesen simára keverjük, míg teljesen felolvad a pirított cukor. Beletesszük a fél citrom levét, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. Picit hagyjuk hűlni, és ekkor tesszük bele a vajat, majd simára keverjük.
  3. A banánt felkarikázzuk 2 cm-es darabokra, és a kihűlt tésztakosarunk aljára rakosgatjuk. Ráöntjük a langyos karamellkrémet.

A tetejére

  1. A tejszínhabot előírás szerint elkészítjük, majd ráhalmozzuk a karamell tetejére.
  2. Fehércsoki-forgáccsal és dióval szórjuk a tetejét. Másnap lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az angolok egyik nagyon kedvelt édessége. Neve nemes egyszerűséggel a banán és a karamell (toffee) szavak ötvözete. A tészta elomlik a szájban, a töltelék mesésen csábító, és a tejszínhab, ami megkoronázza ezt a nemes süteményt. Eredetileg pekándióval díszítik a tetejét. Mivel linzertészta, ezért másnap szeleteljük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!