r
Nosalty Logó

Banános zabpehelytallér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Banános zabpehelytallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 1328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jó érett banánokat tálba tesszük, és villával jó alaposan összetörjük.
  2. Kanalanként adagoljuk hozzá a natúr zabpelyhet. Annyit kell beletenni, hogy közepesen lágy, jól kanalazható masszát kapjunk.
  3. Beleszórjuk az őrölt fahéjat, és jól elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezre kis halmokat rakunk, amit lepény alakúra lapítgatunk.
  5. Közepesen meleg sütőben 15 percig sütjük, illetve inkább csak szárítjuk. Akkor van kész, ha kézben megfogható, de nem kőkemény lepénykéink vannak.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3484
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 23.

Ajánló

Ennél egyszerűbb nasi szerintem nincs! Ha jó érett a banán, még cukrot (mézet) sem szoktam beletenni, így tényleg egészséges.  Villámgyorsan elkészül, igaz ugyanilyen gyorsan el is fogy ;) Tökéletes tízórainak is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A világ legegyszerűbb, legegészségesebb nasija, ami ráadásul nagyon finom, és tízórainak sem utolsó ;) Véletlenül bukkantam rá egyszer régen, azóta nálunk nagy kedvenc. Mindig akkor készítem, amikor megmarad a banán, és jó "szottyos" lesz :D. A megadott mennyiségek csak irányadóak. A banán mennyiségétől függ a zabpehely mennyisége. A fahéj elhagyható, vagy más édes fűszerrel helyettesíthető, ízlés szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...