r
Nosalty Logó

Banános szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Banános szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4412.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    1391 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 4683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a reszelt csokival.
  2. Belekeverjük a nagylyukú reszelőn lereszelt banánt, majd a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát.
  3. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
  4. Ezt a tésztát margarinnal kikent, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
  6. Mikor már nem túl meleg, hozzákeverjük a porcukrot és a margarint, majd a reszelt csokit.
  7. Végül beletesszük a nagylyukú reszelőn lereszelt banánokat (ezt már nem géppel keverem bele).
  8. A kihűlt tésztát hosszában 3 részre vágjuk, megkenjük a krémmel a tésztacsíkokat, és egymásra helyezzük őket. (A tetejére is kerüljön krém.)
  9. Díszíthetjük banánnal, tejszínhabbal vagy a tészta széleiből morzsolt édes morzsával.
  10. Érdemes 1-2 órát hűtőben tartani szeletelés előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17177
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Ajánló

Ha a banánok túlérettek, egyrészt nem reszelhetők, másrészt híg lesz tőlük a krém. Szóval ne túlérett, de azért szép sárga, kemény banánokat válasszunk. Ha a krém mégis hígabbra sikerülne, akkor is megtölthetjük a tésztát, mert másnapra magába szívja a nedvességet. Viszont, hogy el ne csúszkáljanak a lapok egymáson, szúrjuk át a sütit felülről 3-4 hústűvel. Másnap gond nélkül kivehetők.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig tartunk itthon 1-2 banánt, bár úgy magában nem annyira vagyunk oda érte. Viszont a legfinomabb turmix lesz belőle, ha váratlanul beállítanak hozzánk szeretteink. Viszont ha nem állít be hozzánk senki, akkor jön a kérdés, mi legyen a banánnal. Nemrég találtam ezt a banános receptet, és meg is sütöttem. Nagyon finom lett, mindenki azt mondta, aki kóstolta, de a krémjének az állagával nem voltam megelégedve. Legközelebb megint megsütöttem, csak kicsit változtattam a krémen. Ez  még finomabb lett, de én még mindig elégedetlen voltam. Viszont most már minden vásárláskor ezerszer jobban figyeltem, hogy ne felejtsünk el banánt venni. Egyrészt a lehetséges vendégek miatt, de nem utolsó sorban a süti miatt is, amivel tovább szerettem volna kísérletezni. Tudván, hogy a párom a banános sütiért nem rajong (a gyümölcsös sütikért általában nem), nagyon óvatosan megkérdeztem: - Vegyünk banánt? -Vegyünk... -válaszolta megadóan sóhajtva, -...de ne túl sokat, mert attól tartok, megint banános süti lesz belőle:))) És lőn! De végre tökéletesen sikerült a krém. :)  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...