r
Nosalty Logó

Banános szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Banános szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4412.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    1391 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 4683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a reszelt csokival.
  2. Belekeverjük a nagylyukú reszelőn lereszelt banánt, majd a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát.
  3. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
  4. Ezt a tésztát margarinnal kikent, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
  6. Mikor már nem túl meleg, hozzákeverjük a porcukrot és a margarint, majd a reszelt csokit.
  7. Végül beletesszük a nagylyukú reszelőn lereszelt banánokat (ezt már nem géppel keverem bele).
  8. A kihűlt tésztát hosszában 3 részre vágjuk, megkenjük a krémmel a tésztacsíkokat, és egymásra helyezzük őket. (A tetejére is kerüljön krém.)
  9. Díszíthetjük banánnal, tejszínhabbal vagy a tészta széleiből morzsolt édes morzsával.
  10. Érdemes 1-2 órát hűtőben tartani szeletelés előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17164
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Ajánló

Ha a banánok túlérettek, egyrészt nem reszelhetők, másrészt híg lesz tőlük a krém. Szóval ne túlérett, de azért szép sárga, kemény banánokat válasszunk. Ha a krém mégis hígabbra sikerülne, akkor is megtölthetjük a tésztát, mert másnapra magába szívja a nedvességet. Viszont, hogy el ne csúszkáljanak a lapok egymáson, szúrjuk át a sütit felülről 3-4 hústűvel. Másnap gond nélkül kivehetők.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig tartunk itthon 1-2 banánt, bár úgy magában nem annyira vagyunk oda érte. Viszont a legfinomabb turmix lesz belőle, ha váratlanul beállítanak hozzánk szeretteink. Viszont ha nem állít be hozzánk senki, akkor jön a kérdés, mi legyen a banánnal. Nemrég találtam ezt a banános receptet, és meg is sütöttem. Nagyon finom lett, mindenki azt mondta, aki kóstolta, de a krémjének az állagával nem voltam megelégedve. Legközelebb megint megsütöttem, csak kicsit változtattam a krémen. Ez  még finomabb lett, de én még mindig elégedetlen voltam. Viszont most már minden vásárláskor ezerszer jobban figyeltem, hogy ne felejtsünk el banánt venni. Egyrészt a lehetséges vendégek miatt, de nem utolsó sorban a süti miatt is, amivel tovább szerettem volna kísérletezni. Tudván, hogy a párom a banános sütiért nem rajong (a gyümölcsös sütikért általában nem), nagyon óvatosan megkérdeztem: - Vegyünk banánt? -Vegyünk... -válaszolta megadóan sóhajtva, -...de ne túl sokat, mert attól tartok, megint banános süti lesz belőle:))) És lőn! De végre tökéletesen sikerült a krém. :)  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek