r
Nosalty Logó

Banános süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Banános süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    362.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6985.2 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2334 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2930 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 6608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és a kristálycukrot.
  2. Ebben elmorzsoljuk a margarint, és összegyúrjuk a tejföllel. A tésztából kb. ping-pong labda nagyságú gombócokat készítünk, és letakarva fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. Míg a tészta pihen, a túróhoz adjuk a pici sót, a cukrot, az összetört banánt és a lisztet. Ha nagyon nedves a túró, egy kicsivel több lisztet is lehet hozzá tenni. Ahogy olvad a cukor, kicsit lágyabb lesz a túrókrém, ezért csak a töltés előtt keverjük össze, különben nehezebb lesz vele dolgozni!
  4. A gombócokat egyenként kinyújtjuk kb. 16-17 cm hosszúra, egy csíkban túrókrémet teszek a közepére és a tészta 2 szemben lévő szélét úgy nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne jöjjön ki sülés közben. Ha kell, duplán csipkedjük össze a széleket és a „forrasztást” alulra fordítsuk! Hasonló formája lesz, mint a banánnak.
  5. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és cukros tejjel kenjük meg a tetejét.
  6. 190 °C-os sütőben kb. 20 percig süssük, de inkább a színét figyeljük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13081
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Ajánló

A tetejét megszórhatjuk porcukorral, de nekem így jobban tetszett. Fele elfogyott forrón, a másik fele meg éppen csak kihűlve. Nem csak frissen finom, hanem másnap is, miután egy kicsit megmelegítettük a mikróban. Nagyon finom és puha lesz a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon finom, nagyon omlós sütemény. Nem csak banán formájú, hanem banános túróval is van töltve. Az elkészítésről 19 fázisfotó itt található.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...