r
Nosalty Logó

Banános joghurt-mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Banános joghurt-mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Összesen 2479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 2479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kapcsos vagy levehető aljú tortaformát kivajazunk. Lehetőleg jó magas falú legyen a forma, mert magas lesz a mousse.
  2. Az étcsokit a vajjal mikróban olvasszuk össze, keverjük simára, szitáljuk hozzá a kakaóport, és azzal is keverjük csomómentesre.
  3. A tojást habosítsuk ki a cukorral, öntsük a csokis vajhoz, és keverjük egyneművé, végül forgassuk bele a darált diót. Öntsük az előkészített formába, kb. 20 perc alatt süssük készre.
  4. Ha az alap kihűlt, vegyük ki a formából, mossuk el a formát, és a kihűlt tésztát helyezzük vissza. Ez a lépés lényegében kihagyható, én nem szeretek kockáztatni, hogy esetleg akkor derül ki, a tészta nem sült meg/leragadt, amikor már rákötött a mousse is, és nem lehet majd kiemelni a szeleteket szépen a formából, így biztosra megyek.

A mousse-hoz

  1. A mousse-hoz a tejszínt verjük kemény habbá, tegyük hűtőbe felhasználásig.
  2. A banánokat a joghurttal turmixgépben dolgozzuk össze, ha nem találjuk elég édesnek, édesítsük kedvünk szerint. Forgassuk a tejszínhabot óvatosan a masszába.
  3. Egy kis tálkába tegyünk kb. fél dl vizet, szórjuk rá a porzselatint. Ha megduzzadt, kb. 20 mp alatt melegítsük meg mikróban, keverjük csomómentesre. Sose forraljuk fel, mert akkor elveszti kocsonyásító képességét. Egy kis teaszűrő segítségével passzírozzuk át, és adjuk a banános joghurthoz, így biztosan nem lesznek zselatincsomók a krémben.
  4. Öntsük a masszát a formába a tészta tetejére, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.

Az oldalára

  1. Ha megkötött, egy éles késsel vágjuk körbe, és óvatosan emeljük le a forma oldalát/alját, pirított, durvára darált dióval borítsuk be az oldalát, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 888
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 81342
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános joghurt-mousse torta
Szofika 104 recept

Finom, könnyű desszert. Lisztmentes. Ha az alapból kihagyjuk azt a kevéske cukrot, akkor "hozzáadott cukor"-mentes is lesz. Nálunk abszolút családi kedvenccé vált a csoki-dió-banán hármas. A vékony brownie alap és a magas banán mousse a pirított dióval egyszerűen tökéletes. Imádtuk.

Hozzávalók

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...