r
Nosalty Logó

Banános-currys csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
egy Panna
Banános-currys csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2390 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2613 micro
Összesen 1375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Finomra aprítjuk a hagymát, és kevés felforrósított olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a curryt, az áttört fokhagymát, a babérlevelet és a húslevest, és tovább pároljuk fedő alatt még 15 percig.
  3. Beletesszük a meghámozott és kockákra vágott almát és a megtisztított mazsolát. Tovább pároljuk együtt, amíg előkészítjük a csirkemellet.
  4. A csirkemellet megmossuk, szintén kockákra vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe, és kevés olajon megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk a fűszeres szószhoz, és 10 percig együtt főzzük.
  5. A banánt felkarikázzuk, és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a fövő raguhoz, és még 2-3 percig főzzük.
  6. Végül hozzáadjuk a tejfölt és a finomra aprított petrezselyemzöldet, ízlés szerint utánsózunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2439
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
egy Panna 6 recept

Amikor meglátogatom az otthoniakat, akarva-akaratlanul a kezembe kerülnek szakácskönyvek és folyóiratok. Egy hasonló alkalommal olvastam valami kis lapocskában ezt a receptet, és felkeltette az érdeklődésemet, mert nem tudtam elképzelni, milyen ízt adhat az ételnek a curry és a banán, na meg a többi hozzávaló. Szóval összeszedtem minden bátorságom, és kipróbáltam. Igazán finom, különleges fogás lett belőle, amelyben szépen összeértek az ízek. Leginkább az tetszett benne, hogy egyik hozzávaló íze sem dominált különösebben, így a curry íze mellett mindig felfedeztem, hogy éppen mi került a villámra. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy tényleg feltétlenül szükséges bele a babárlevél, mert az ízét még csak nyomokban sem fedeztem fel, de még nem próbáltam ki nélküle a receptet, ezért most vele együtt közlöm. Aki fűzeresebben szereti az ételeket, használjon több curry-t és kevesebb tejfölt. Köretként natúr főtt fehér rizst ajánlok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...