Banános-currys csirkeragu
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
75g csirke alaplé5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g curry por3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g alma23 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
75g banán43 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
300g csirke alaplé21 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g curry por13 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g alma94 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
300g banán171 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
31g csirkemellfilé37 kcal
-
18.6g csirke alaplé1 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.2g curry por1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12.4g alma6 kcal
-
3.1g mazsola9 kcal
-
18.6g banán11 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 213.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.5 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3274.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1339 mg
-
Nátrium 1253 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.3 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 854.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 750 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2390 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2613 micro
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
3 dl csirke alaplé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek curry por
-
1 db babérlevél
-
1 közepes db alma
-
5 dkg mazsola
-
2 közepes db banán
-
2 púpozott ek finomliszt
-
3 ek tejföl
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Finomra aprítjuk a hagymát, és kevés felforrósított olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a curryt, az áttört fokhagymát, a babérlevelet és a húslevest, és tovább pároljuk fedő alatt még 15 percig.
- Beletesszük a meghámozott és kockákra vágott almát és a megtisztított mazsolát. Tovább pároljuk együtt, amíg előkészítjük a csirkemellet.
- A csirkemellet megmossuk, szintén kockákra vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe, és kevés olajon megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk a fűszeres szószhoz, és 10 percig együtt főzzük.
- A banánt felkarikázzuk, és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a fövő raguhoz, és még 2-3 percig főzzük.
- Végül hozzáadjuk a tejfölt és a finomra aprított petrezselyemzöldet, ízlés szerint utánsózunk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2444
- Feltöltés dátuma: 2015. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Amikor meglátogatom az otthoniakat, akarva-akaratlanul a kezembe kerülnek szakácskönyvek és folyóiratok. Egy hasonló alkalommal olvastam valami kis lapocskában ezt a receptet, és felkeltette az érdeklődésemet, mert nem tudtam elképzelni, milyen ízt adhat az ételnek a curry és a banán, na meg a többi hozzávaló. Szóval összeszedtem minden bátorságom, és kipróbáltam. Igazán finom, különleges fogás lett belőle, amelyben szépen összeértek az ízek. Leginkább az tetszett benne, hogy egyik hozzávaló íze sem dominált különösebben, így a curry íze mellett mindig felfedeztem, hogy éppen mi került a villámra. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy tényleg feltétlenül szükséges bele a babárlevél, mert az ízét még csak nyomokban sem fedeztem fel, de még nem próbáltam ki nélküle a receptet, ezért most vele együtt közlöm. Aki fűzeresebben szereti az ételeket, használjon több curry-t és kevesebb tejfölt. Köretként natúr főtt fehér rizst ajánlok.