r
Nosalty Logó

Mutatós banános-csokis torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Happygirlkitchen
Mutatós banános-csokis torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

A krémhez:

Díszítéshez

567
Kalória
9.3g
Fehérje
47.4g
Szénhidrátok
38.5g
Zsír
104.6g
Víz
160.9g
Koleszterin
3.1g
Rost
27.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

A krémhez:

Díszítéshez

Összesen 567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

A krémhez:

Díszítéshez

Összesen 4547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

A krémhez:

Díszítéshez

Összesen 207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    308.1 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4625.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    837.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 4547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

  1. A tojásokat és a cukrot robotgéppel kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport gyengéden összekeverjük.
  2. A tortakarikát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra melegítjük. A tésztát a formába öntjük és betesszük a sütőbe.
  3. Tűpróbával ellenőrizzük, amikor megsült kivesszük a sütőből, a formából és rácson kihűtjük.
  4. Amikor kihűlt kettévágjuk. Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez:

  1. 1 dl tejet felforralunk cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Levesszük a tűzhelyről alaposan kikeverjük, majd amikor picit lehűlt belekeverjük a marscaponét , hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínhabot és beletesszük a reszelt csokit.

Díszítéshez

  1. A díszítéshez a tejszínt felforraljuk egy keverőtálba a darabokra tört csokira öntjük és simára keverjük.
  2. A kihűlt piskóta egyik felét tálalóra helyezzük, köré helyezzük a tortakarikát.
  3. A csokis krémmel amit a díszítéshez kevertünk picit megkenjük, erre jöhet a vaníliás krém egyik fele, rákarikázzuk a megpucolt, felszeletelt banánokat és a maradék krém másik felét ráöntjük.
  4. Rátesszük a piskóta másik felét és a tetejét bekenjük a csokis krémmel. Így helyezzük hűtőbe 2-3 órára.
  5. Amikor összeállt a torta óvatosan levesszük a karikát az oldalán elkenjük a krémet, az sem baj, ha keveredik a csokissal és a tetejét banánkarikákkal vagy kókusz darabkákkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!