r
Nosalty Logó

Balkezes szendvics

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mikibácsi
Balkezes szendvics
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

910
Kalória
31.7g
Fehérje
106.2g
Szénhidrátok
38g
Zsír
164.1g
Víz
49.2g
Koleszterin
8.2g
Rost
19.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

Összesen 910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

Összesen 2728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    2135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8604 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8256.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    6406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    492.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25812 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 2728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1764 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A tészta anyagaiból könnyű, jól formázható nyers tésztát gyúrunk össze. Búzaliszttel ez nem nagy kunszt, gluténmentesen én a jól nyújtható Mester Kelt lisztet használom. Rizsliszttel vagy más olcsó gluténmentes alapliszttel ne próbálkozzunk, mert nem fog sikerülni.
  2. A tésztát 3 db 200 g-os részre osztjuk, egy darab egy szendvicshez kell. Fogjuk a tésztadarabot, és rizsliszttel szórt deszkán 30×20centiméteres ovális alakúra, fél centi vastagra nyújtjuk. A tészta egynegyede lesz szendvicsünk mérete.

Feltét elhelyezése és hajtogatás

  1. A feltét a három szendvicshez elegendő. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük ketchuppal, erre tesszük a felvágott-szeleteket. A kenés nélküli másik felét ráhajtjuk.
  2. A félbehajtott tészta tetejének a felét megint kenjük ketchuppal, rárétegezzük a sajtszeleteket, és rátesszük a paradicsomszeleteket, rukkolaleveleket. Ennél a lépésnél a hajtásnál a tészta hajtott oldala azon az oldalon kell legyen, amelyik kézzel fogyasztani szeretnénk. Tehát balkezes szendvics esetén a jobboldalt megrakott tésztára balról hajtjuk át a másik felét. Egy hosszabb és egy rövidebb sugarú egynegyed körcikket kapunk. A szabályosságra ne ügyeljünk, ez nem szépségversenyre készül.
  3. A másik két tésztánál ugyanígy járunk el.

Sütés

  1. A megrakott nyers tésztát nyersen lefagyaszthatjuk. Amit rögtön enni szeretnénk, azt 20 perc alatt meleg helyen kelesztjük, és 180 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt alaposan sprickoljuk le vízzel, ez minden gluténmentes pékáru/péksüti esetén erősen ajánlott.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindig utáltam, amikor harapás közben a szendvicsből potyogott ki a belevaló, és csöpögött a szósz. Mire befejeztem az evést, kezdhettem mosakodni. Ezért kelt, hajtott tésztából készítem a szendvicset. A hajtott részen fogom, ott nem tud kifolyni semmi, és nem nézek ki vadmalacnak az étkezés végére. Ha jobbról balra hajtjuk a tésztát, akkor jobbkezes szendvicsünk lesz, ha balról jobbra, akkor balkezes. Mivel támogatni kell a kisebbségeket, ezért itt a balkezes változatot mutatom be. Ez nálam gluténmentesen készül, de a búzafogyasztó többség BL55-ös búzalisztből ugyanígy megsütheti. Természetesen tejmentes margarinnal és sajt nélkül is elkészíthető, ekkor tejmentes is. A lényeg, hogy ruhacsere és szappanos fürdő nélkül együnk meg egy finom szendvicset. Egyszerűbb a három darabot egyszerre elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!