r
Nosalty Logó

Balkezes szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mikibácsi
Balkezes szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

Összesen 910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

Összesen 2728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    2135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8604 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8256.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    6406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25812 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 2728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1764 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A tészta anyagaiból könnyű, jól formázható nyers tésztát gyúrunk össze. Búzaliszttel ez nem nagy kunszt, gluténmentesen én a jól nyújtható Mester Kelt lisztet használom. Rizsliszttel vagy más olcsó gluténmentes alapliszttel ne próbálkozzunk, mert nem fog sikerülni.
  2. A tésztát 3 db 200 g-os részre osztjuk, egy darab egy szendvicshez kell. Fogjuk a tésztadarabot, és rizsliszttel szórt deszkán 30×20centiméteres ovális alakúra, fél centi vastagra nyújtjuk. A tészta egynegyede lesz szendvicsünk mérete.

Feltét elhelyezése és hajtogatás

  1. A feltét a három szendvicshez elegendő. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük ketchuppal, erre tesszük a felvágott-szeleteket. A kenés nélküli másik felét ráhajtjuk.
  2. A félbehajtott tészta tetejének a felét megint kenjük ketchuppal, rárétegezzük a sajtszeleteket, és rátesszük a paradicsomszeleteket, rukkolaleveleket. Ennél a lépésnél a hajtásnál a tészta hajtott oldala azon az oldalon kell legyen, amelyik kézzel fogyasztani szeretnénk. Tehát balkezes szendvics esetén a jobboldalt megrakott tésztára balról hajtjuk át a másik felét. Egy hosszabb és egy rövidebb sugarú egynegyed körcikket kapunk. A szabályosságra ne ügyeljünk, ez nem szépségversenyre készül.
  3. A másik két tésztánál ugyanígy járunk el.

Sütés

  1. A megrakott nyers tésztát nyersen lefagyaszthatjuk. Amit rögtön enni szeretnénk, azt 20 perc alatt meleg helyen kelesztjük, és 180 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt alaposan sprickoljuk le vízzel, ez minden gluténmentes pékáru/péksüti esetén erősen ajánlott.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1804
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 05.

Ajánló

A feltét szabadon variálható, így a szánk íze szerinti szendvicset állíthatjuk össze. Én általában utazásnál eszek ilyet, ezért sima ásványvízzel fogyasztom. Este kiveszem a fagyóból, a hűtőben kienged, reggel kelesztem és sütöm, alufóliába csomagolva rakom be a kocsiba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balkezes szendvics
Mikibácsi 42 recept

Mindig utáltam, amikor harapás közben a szendvicsből potyogott ki a belevaló, és csöpögött a szósz. Mire befejeztem az evést, kezdhettem mosakodni. Ezért kelt, hajtott tésztából készítem a szendvicset. A hajtott részen fogom, ott nem tud kifolyni semmi, és nem nézek ki vadmalacnak az étkezés végére. Ha jobbról balra hajtjuk a tésztát, akkor jobbkezes szendvicsünk lesz, ha balról jobbra, akkor balkezes. Mivel támogatni kell a kisebbségeket, ezért itt a balkezes változatot mutatom be. Ez nálam gluténmentesen készül, de a búzafogyasztó többség BL55-ös búzalisztből ugyanígy megsütheti. Természetesen tejmentes margarinnal és sajt nélkül is elkészíthető, ekkor tejmentes is. A lényeg, hogy ruhacsere és szappanos fürdő nélkül együnk meg egy finom szendvicset. Egyszerűbb a három darabot egyszerre elkészíteni.

Hozzávalók

A tészta elkészítése

Feltét elhelyezése és hajtogatás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...