Balkezes szendvics
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tészta elkészítése
Feltét elhelyezése és hajtogatás
-
50g ketchup51 kcal
-
100g felvágott140 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
10g rukkola3 kcal
Sütés
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tészta elkészítése
-
1032 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
150g tej84 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
8g só0 kcal
-
30g rizsliszt110 kcal
Feltét elhelyezése és hajtogatás
-
150g ketchup152 kcal
-
300g felvágott420 kcal
-
120g sajt422 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
30g rukkola8 kcal
Sütés
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tészta elkészítése
Feltét elhelyezése és hajtogatás
-
10.3g ketchup10 kcal
-
20.5g felvágott29 kcal
-
8.2g sajt29 kcal
-
20.5g paradicsom4 kcal
-
2.1g rukkola1 kcal
Sütés
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2752.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 2135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 164.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8604 micro
-
Lut-zea 559 micro
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.2 g
Zsír
-
Összesen 113.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8256.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 1061 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 6406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 492.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1070 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 836 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 2649 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25812 micro
-
Lut-zea 1677 micro
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1764 micro
-
Lut-zea 115 micro
Hozzávalók
A tészta elkészítése
-
15 g friss élesztő
-
150 ml tej
-
60 g margarin
-
8 g só
Feltét elhelyezése és hajtogatás
-
150 g ketchup
-
300 g felvágott
-
120 g sajt
-
3 közepes db paradicsom
Sütés
Elkészítés
A tészta elkészítése
- A tészta anyagaiból könnyű, jól formázható nyers tésztát gyúrunk össze. Búzaliszttel ez nem nagy kunszt, gluténmentesen én a jól nyújtható Mester Kelt lisztet használom. Rizsliszttel vagy más olcsó gluténmentes alapliszttel ne próbálkozzunk, mert nem fog sikerülni.
- A tésztát 3 db 200 g-os részre osztjuk, egy darab egy szendvicshez kell. Fogjuk a tésztadarabot, és rizsliszttel szórt deszkán 30×20centiméteres ovális alakúra, fél centi vastagra nyújtjuk. A tészta egynegyede lesz szendvicsünk mérete.
Feltét elhelyezése és hajtogatás
- A feltét a három szendvicshez elegendő. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük ketchuppal, erre tesszük a felvágott-szeleteket. A kenés nélküli másik felét ráhajtjuk.
- A félbehajtott tészta tetejének a felét megint kenjük ketchuppal, rárétegezzük a sajtszeleteket, és rátesszük a paradicsomszeleteket, rukkolaleveleket. Ennél a lépésnél a hajtásnál a tészta hajtott oldala azon az oldalon kell legyen, amelyik kézzel fogyasztani szeretnénk. Tehát balkezes szendvics esetén a jobboldalt megrakott tésztára balról hajtjuk át a másik felét. Egy hosszabb és egy rövidebb sugarú egynegyed körcikket kapunk. A szabályosságra ne ügyeljünk, ez nem szépségversenyre készül.
- A másik két tésztánál ugyanígy járunk el.
Sütés
- A megrakott nyers tésztát nyersen lefagyaszthatjuk. Amit rögtön enni szeretnénk, azt 20 perc alatt meleg helyen kelesztjük, és 180 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt alaposan sprickoljuk le vízzel, ez minden gluténmentes pékáru/péksüti esetén erősen ajánlott.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1804
- Feltöltés dátuma: 2017. január 05.
Ajánló
A feltét szabadon variálható, így a szánk íze szerinti szendvicset állíthatjuk össze. Én általában utazásnál eszek ilyet, ezért sima ásványvízzel fogyasztom. Este kiveszem a fagyóból, a hűtőben kienged, reggel kelesztem és sütöm, alufóliába csomagolva rakom be a kocsiba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mindig utáltam, amikor harapás közben a szendvicsből potyogott ki a belevaló, és csöpögött a szósz. Mire befejeztem az evést, kezdhettem mosakodni. Ezért kelt, hajtott tésztából készítem a szendvicset. A hajtott részen fogom, ott nem tud kifolyni semmi, és nem nézek ki vadmalacnak az étkezés végére. Ha jobbról balra hajtjuk a tésztát, akkor jobbkezes szendvicsünk lesz, ha balról jobbra, akkor balkezes. Mivel támogatni kell a kisebbségeket, ezért itt a balkezes változatot mutatom be. Ez nálam gluténmentesen készül, de a búzafogyasztó többség BL55-ös búzalisztből ugyanígy megsütheti. Természetesen tejmentes margarinnal és sajt nélkül is elkészíthető, ekkor tejmentes is. A lényeg, hogy ruhacsere és szappanos fürdő nélkül együnk meg egy finom szendvicset. Egyszerűbb a három darabot egyszerre elkészíteni.