r
Nosalty Logó

Bakonyi csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Keca
Bakonyi csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2449 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 613 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3938.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 2449 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    139 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk.
  2. Kevés olajon lepirítjuk a húsokat, majd félretesszük azokat.
  3. A húspirító serpenyőbe beledobjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Szükség esetén pótoljuk az olaj mennyiségét.
  4. Közben felteszünk egy kis edényben vizet forrni. Ha felforrt, beledobjuk a keresztbe metszett paradicsomot egy percre. Kivesszük, lehűtjük, majd lehúzzuk a héját.
  5. Apró darabokra vágjuk a fentiek szerint tisztított paradicsomot és a paprikát, majd a hagymára tesszük. Esetleg kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával.
  6. A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk az alaphoz, enyhén lepirítjuk. Egy csipet cukrot teszünk bele.
  7. Beletesszük az elősütött húsokat az edénybe, kevés vízzel felöntjük. Ha elfőtte a levét, pótoljuk egészen addig, amíg a hús puhára nem párolódik.
  8. Amikor a hús megpuhult, kevés liszttel kikavart tejföllel sűrítjük be, majd összeforraljuk
  9. Galuskával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 1983
  • Tegnapi nézettség: 180
  • 7 napos nézettség: 1370
  • Össznézettség: 711546
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 29.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlok hozzá, pl.: St. Andrea A kutyafáját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéshússal is elkészíthető. A cukor az ellentétes ízek kiemelése miatt kell. Szinte minden ételbe tehetünk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...