r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bakonyi betyárleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2305 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    768 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6060 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 577 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2811.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    3072 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2583 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    24241 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 2305 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk.
  2. A szalonna zsírján megfonnyasztjuk az aprított hagymát. (Mivel nekem nem volt ez elegendő, libazsírral pótoltam.)
  3. Hozzáaádjuk a kicsi kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
  4. A hús fog egy pici levet is engedni, ebben elkezdjük párolni az aprított sárgarépát, fehérrépát és a gombát.
  5. Felöntjük 2 l vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel, őrölt erős paprikával ízesítjük.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd addig főzzük, míg a hús teljesen át nem puhul (kb.55 perc).
  7. A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és az aprított kaprot, majd belekeverjük a levesbe.
  8. 1-2 percet tovább főzzük. Forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18000
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Ajánló

Elhagyható az erős őrölt paprika, és helyettesíthető erős zöldpaprikával. Akár tarhonyát, cspetkét is lehet hozzáadni. Az eredeti receptben nem füstölt szalonna van, és egyáltalán nincs benne őrölt paprika. Zöldpaprika helyett pedig zöld kaliforniai paprikát használtam, mert nálunk nincs zöldpaprika.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősöm küldte át ezt a receptet. Nagyon finom és gazdag leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...