r
Nosalty Logó

Bajor, mogyorós csokival csurgatott szívek eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Bajor, mogyorós csokival csurgatott szívek eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3905.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.9 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 3647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a darált mogyorót egy tálban összekeverjük. A közepébe ütjük a tojást, a kimért, őrölt nádcukrot, a vaníliás cukrot, sót, a sütőport, a fahéjat, szegfűszeget (darálva).
  2. A vajat beletesszük, majd az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Lefedve hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.
  3. Aztán enyhén lisztezett deszkán vékonyra (5 mm-re) nyújtjuk. Szív formával kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon megsütjük. Kb. 10 percig.
  5. Miután langyosra kihűltek, mindegyiket megkenjük eperlekvárral, és kettőt-kettőt összeragasztunk.
  6. Felovasztjuk az étcsokoládét az olajjal vízgőz fölött. Rácsurgatjuk mindegyik szívre.
  7. Miután megkötött a tetejükön a csokoládé, kínálhatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 557
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 14.

Ajánló

Én direkt nem fedtem be teljesen az egészet csokoládéval, hanem inkább lecsurgatva tettem rá, így izgalmasabb szerintem!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővéremtől kaptam finom eperlekvárt, így azzal töltöttem meg a kis szíveket. A mogyorós, fűszeres ízvilág, ahogy összekeveredik, csábító ízek kavalkádja jön létre. Egyszerű, finom, karácsonyi édesség, ami más alkalmakra is jó választás!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...