r
Nosalty Logó

Baileys-es marcipános praliné kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Baileys-es marcipános praliné kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kockához

A bevonáshoz

Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kockához

A bevonáshoz

Összesen 2492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kockához

A bevonáshoz

Összesen 468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 468 kcal

Hozzávalók

A kockához

A bevonáshoz

Elkészítés

A kockához

  1. A marcipánt két sütőpapír között nyújtófával kb. 14x14 cm-esre nyújtjuk.
  2. Helyezzük egy14x14 cm-es sütőkeretbe vagy ehhez hasonló méretű,sütőpapírralkibélelttálkába.
  3. Elkészítjük a ganache krémet.
  4. A tejszínt épp csakfelforraljuk, ésráöntjükaz apróra tördeltcsokoládéra.Elkeverjük, hogy a csokoládé felolvadjon. Hozzáadjuka Baileys-t, és végül a vajat.
  5. Az elkészült krémetráöntjük a marcipánra, és dermedésig hűtőbe tesszük (kb. 2-3 órára vagy egyéjszakára).
  6. Miután megdermedt,vágjuk ki asütőkeretből, vagy emeljük kia tálkából.
  7. Egy éles késsel vágjunk kb. 3,5x3,5 cm-s kockákat.
  8. Ha szeretnénk transzferfóliával isdíszíteni a kockákat a fóliából kb. 4x4 cm-s darabokat vágjunk.
  9. Vízgőz fölött felolvasztjuk és temperáljuk a csokoládét. Fogjunk egykétrétegű kockát, ésa mártóvilla segítségévelmegmártjuk a csokoládéban, lecsöpögtetjük, és egy sütőpapírra helyezzük.
  10. A transzferfóliáta dombornyomott felével a még olvadt csokoládéra helyezzük. Egy ecset segítsével óvatosanátsimítjuk, hogy mindenhol fedje.Úgy hagyjuk, nem piszkáljuk. Így teszünk a többi kockával is. A csokoládé dermedéséig a pralinékockákat hűtőbe tesszük (kb.30 perc).
  11. Óvatosan lehúzzuk a fóliát, és a minta átrakódik, átolvada csokoládéra.
  12. A praliné kocka széleinél lefolyt felesleges csokoládét egy sniccer segítségével körbevághatjuk egyenesre (elhagyható).
  • Tepsi mérete: 14x14
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5874
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Ajánló

Celofánba csomagolva kitűnő ajándék is lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy viszonylag gyorsan, egyszerűen és könnyen elkészíthető kétrétegű finomság marcipán és Baileys kedvelőknek. :)

Hozzávalók

A kockához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...