Bagett házilag Krisztike konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
590
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g rozsliszt1745 kcal
-
8g só0 kcal
-
13 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
1769
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
54.2g rozsliszt189 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
43.4g víz0 kcal
Összesen
191
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1630.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 1044 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 153.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
590
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4890.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1184 mg
-
Nátrium 3132 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 461.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1050 micro
Összesen
1769
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
2 kk só
-
1 kávéskanál instant élesztő
-
1 dkg friss élesztő
Elkészítés
- Keverjünk el egy tálban 20 dkg lisztet 1 kk sóval és a szárított élesztővel, és kb. 1,5 dl vízzel.
- Ezt a lazán elkevert tésztát tegyük be a hűtőbe 1 éjszakára.
- Másnap reggelre kovászszerű, folyós tésztát kell kapnunk.
- Keverjük hozzá a maradék 30 dkg lisztet, az 1 kk sót, és a 2 dl langyos vízben feloldott friss élesztőt.
- Ezt a tésztát jó alaposan dagasszuk ki, kb. 8-10 percig. Majd tegyük félre 2 órát kelni.
- Mikor szépen megkelt, szedjük 3 részre és gyúrjuk át a kis cipókat, nyújtsuk ki és hajtogassuk őket 3-4 alkalommal. Majd sodorjuk meg a bagetteket, vágjuk meg a tetejüket éles késsel 3-4 helyen, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe még 45 percre pihenni.
- Közben a sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokra (nálam 250 C, légkeverés + alsó-felső sütés) úgy, hogy tegyünk egy vízzel teli edényt a sütő aljára.
- Mikor a sütőbe rakjuk a bagetteket spricceljük be a sütő oldalát és a bagetteket is vízzel. Ezt a műveletet 2-3 alkalommal ismételjük meg a sütés első 5 percében, majd kb. 15-20 perc sütés után a kenyerek gyönyörűen megsültek.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7324
- Feltöltés dátuma: 2012. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Krisztike
39 recept
Egy receptújságban találtam a receptet! Ha valaki jót akar enni az kipróbálja! A férjem csak annyit mondott, mikor második alkalommal csináltam, hogy ezt megtiltja nekem, hogy még egyszer megcsináljam, mert annyira jó, hogy nem lehet abbahagyni! Igaza van, kívül ropog, belül puha és az íze pedig olyan, amilyet bolti kenyér nem tud produkálni soha. Az eredeti recept szerint 30 dkg BL-80-as és 20 dkg BL-55-ös liszt kell hozzá, de én nem kaptam 80-ast, ezért csináltam a keverék lisztből.