r
Nosalty Logó

Baconös-szezámos fonottka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Baconös-szezámos fonottka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2845 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 357 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    3350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2845 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, elkeverjük a többi hozzávalóval, belegyúrjuk a bacont is, majd fél óráig pihentetjük.
  2. 8 részre osztjuk, majd minden gombócot újra 4 felé osztunk. Ezeket hosszú csíkokká sodorjuk. 2 függőleges 2 vízszintes csíkot egymáson átbújtatunk, ezután a bal oldali függőleges szálat a jobb felsőn átfektetjük, haladunk tovább az óra járásával megegyezően a többi bal oldali szálakkal is. A tetejétől ugyanezt visszafelé csináljuk. A végeket összecsípjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal. Hideg sütőbe toljuk, amit 200 fokra állítunk. Légkeveréssel kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 976
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös-szezámos fonottka
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen) 27 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...