Baconös-ricottás gnocchi Beától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
Ricottás szósz
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
18 kcal
Gnocchi
-
250g burgonya144 kcal
-
33g finomliszt118 kcal
-
33g diabetikus liszt107 kcal
-
5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
943
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
Ricottás szósz
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
71 kcal
Gnocchi
-
1000g burgonya578 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
130g diabetikus liszt429 kcal
-
18g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
Összesen
3772
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
Ricottás szósz
-
9.7g füstölt szalonna64 kcal
-
12.1g ricotta18 kcal
-
9.7g főzőtejszín13 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Gnocchi
-
48.5g burgonya28 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
6.3g diabetikus liszt21 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.9g tojássárgája12 kcal
Összesen
183
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2662.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 1884 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 270.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 867 micro
Összesen
943
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 109.3 g
Zsír
-
Összesen 219.2 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10650.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1016 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1653 mg
-
Nátrium 7535 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 337 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1081 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 994 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 760 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 847 mg
-
Retinol - A vitamin: 785 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 2479 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3469 micro
Összesen
3772
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Ricottás szósz
-
25 dkg ricotta
-
2 csipet fokhagymapor
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek napraforgó olaj
Gnocchi
-
13 dkg finomliszt
-
3 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
4 db tojássárgája
Elkészítés
Ricottás szósz
- A füstölt bacont egy evőkanál olajon lepirítjuk egy nagyobb serpenyőben, melybe a kifőtt gnocchikat is bele tudjuk majd keverni.
- A pirított baconre rátesszük a ricottát, majd a tejszínt is. Nekem habtejszínem volt, ettől egy kicsit édeskés íze lett, de legközelebb elkészítem főzőtejszínnel is. (Bár sok helyen azt olvastam, hogy finomabb az ételekbe a habtejszín.)
- Majd ízesítjük borssal, fokhagymaporral, őrölt köménnyel, kakukkfűvel. Sózzuk, de csak óvatosan, mert a bacon is sós, nehogy elsózzuk a szószunkat.
- Miután összeforrt, egy csokor petrezselyemzöldet aprítunk bele.
- A szósz elég sűrű, amit majd a gnocchi főzővízével hígítunk fel, miután egy adag tészta kifőtt benne.
Gnocchi
- A burgonyát héjában feltesszük főzni, majd miután megfőtt, leszűrjük, kicsit hideg vízben hűtjük, majd megpucoljuk.
- Gyúrótáblára burgonyanyomón átnyomjuk a burgonyákat, és szétterítjük. Hagyjuk, hogy a még benne lévő gőzt kieressze magából, mert ha még nedves és meleg, több lisztet fog felvenni, mint az előírt.
- Egy nagy lábasban (igen, én lábasban főztem ki, nem fazékban) vizet teszünk fel a tűzhelyre a gnocchik kifőzéséhez. Nem kell zubogva forrni neki, elég, ha gyöngyözik benne a víz. Majd sózzuk.
- Miután a burgonya kihűlt, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Ráhintjük a kétféle lisztkeverékét, majd rácsorgatjuk a 4 tojássárgáját. Majd laza mozdulatokkal összedolgozzuk. Nem kell nagyon kidagasztani, a lényeg, hogy a massza összeálljon. Mindehhez tálat nem használunk, hanem a gyúródeszkán dolgozunk.
- Majd a tésztából maroknyi adagokat tépünk le, és rudakat sodrunk. Egyforma hosszúságúra vágjuk őket, és meglisztezve a deszkán szétterítjük.
- Ha a vizünk gyöngyözve forr, kifőzzük a gnocchikat több adagban, majd szűrjük, folyó vízzel átöblítjük, és egyszerre a szószba tesszük, melyet az első adag tészta főzése után egy merőkanál főzőlével felhígítunk.
- Kóstoljuk, és ha utánfűszerezést igényel, akkor ízlésünk szerint fűszerezhetjük még. (Ha az általam megadott fűszereket valaki nem szereti, akkor helyettesítheti saját ízvilága szerint, hisz én is úgy készítettem a szószt, hogy minden fűszer után rákóstoltam a szószra.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2936
- Feltöltés dátuma: 2017. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fördős Zé videóit nézve egyre jobban késztetést éreztem arra, hogy egy nagyon finom gnocchit készítsek. Na de mégis mivel tálaljam? A hűtőben volt ricotta, füstölt bacon és habtejszín, a kertben pedig egy hatalmas sor fodros petrezselyemzöld. Gondoltam, ebből összeütök egy jó kis ebédet. A legnagyobb dicséret az ebédnél az volt, hogy az újdonságoktól elzárkózó Édesanyám kétszer szedett belőle. Kell ennél jobb dolog?