r
Nosalty Logó

Baconba göngyölt csirkemáj 4. - zöldségágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Debmo
Baconba göngyölt csirkemáj 4. - zöldségágyon
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

599
Kalória
26.2g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
40.7g
Zsír
361.2g
Víz
366.8g
Koleszterin
5.7g
Rost
7.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    361.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3261 micro
  • α-karotin
    1333 micro
  • β-karotin
    3429 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1970 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4325.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14414 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2516 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13045 micro
  • α-karotin
    5332 micro
  • β-karotin
    13714 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    7879 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 2393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk. A burgonyát karikára, a répát zsülienre vágjuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk, és átkeverjük, sózzuk-borsozzuk.
  2. Egy zománcos tálba (lehet teflon tepsi is) beletesszük a burgonyás répát, majd rárétegezzük a tv-paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát. Legvégül rákarikázzuk a nagyon vékonyra felszeletelt fokhagymát.
  3. Alufóliával lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben 1 óráig sütjük.
  4. Míg a zöldségágy párolódik a sütőben, addig a májakat begöngyöljuk a baconnel. (A májakat ízlés szerint lehet fűszerezni, én csak borssal szoktam.)
  5. Egy óra elteltével a megpárolódott zöldségeket kivesszük, és a betekert májakat ráhelyezve kb. 15 percre visszarakjuk a sütőbe. Ekkor már nem kell lefedni. Kb. 7-8 perc után érdemes a májakat megforgatni, hogy mind a két oldaluk egyformán süljön.
  6. Tálaláskor fejenkét két májat teszünk tányérra a zöldségekkel körítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x16

Megvettem életem első zománcos tepsijét, ezért feltétlenül ki kellett próbáljam. Így elmélkedtem ki ezt a receptem, hogy a tál is lassan melegedjen fel, és a máj is forró sütőbe kerüljön be.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!