r
Nosalty Logó

Babos-joghurtos krémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Monique
Babos-joghurtos krémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

932
Kalória
59.7g
Fehérje
156.6g
Szénhidrátok
10g
Zsír
466.7g
Víz
6.5g
Koleszterin
38.4g
Rost
8.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2009 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    983 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 932 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8035.9 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2093 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    1741 mg
  • Foszfor
    3656 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    154 mg

Víz

  • Összesen
    1866.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3934 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 3725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy edényben az olívaolajon, pici sóval együtt megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymákat is, és egy kicsit azt is megfuttatjuk az olajon. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
  3. A konzerv levét kiöntjük, a babokat hozzáadjuk a hagymához. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük ízlés szerint, sóval, borssal, ételízesítővel.
  4. Egy kézi merülőmixerrel simára turmixoljuk a levest. Ha túl sűrű, adunk hozzá még vizet.
  5. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a babérleveleket, felforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a joghurtot, és összeforraljuk.
  7. Tálaláskor rászórjuk a szárított chilit. (Aki nem szereti a csípőset, az elhagyhatja ezt a mozzanatot.) Fokhagymás pirítóst ajánlok mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Nálunk a leves mindennapos eledel. Valami egyszerűt akartam, és húsmenteset. Néhány babkonzervet találtam a spájzban, így ez a krémleves főtt belőle. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!