r
Nosalty Logó

Bableves Zsófitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsófi.M
Bableves Zsófitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

791
Kalória
32.8g
Fehérje
74.7g
Szénhidrátok
41g
Zsír
519.5g
Víz
89.3g
Koleszterin
12.6g
Rost
7.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    519.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3361 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.2 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6652 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    3764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    2078 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1119 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    4987 micro
  • β-karotin
    13444 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 3166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot fazékba tesszük (leöntjük róla a lét előtte). Felszeleteljük vékony karikákra a répát, apróra kockázzuk a hagymát, felszeleteljük a kolbászt.
  2. Mind belekerül a fazékba a bab mellé, majd hozzáadunk egy kis sót, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje.
  3. Feltesszük közepes lángra főzni, néha megkavarjuk. Körülbelül 25-30 perc alatt megfő - amikor a répa már puha, jön a többi.
  4. A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a préselt fokhagymát, a pirospaprikát, és habverővel csomómentesre keverjük a hideg víz hozzáadásával.
  5. A forrásban lévő, de tűzről levett bablevesbe szépen lassan csorgatva hozzákeverjük a rántást. Ha szükséges, öntünk még a leveshez vizet.
  6. Pár percet hagyjuk rotyogni, addig összekeverjük a galuskához valót, majdbeleszaggatjuk.
  7. Megint pár perc rotyogás,amíg a galuska fő. Ezalatta tejfölt simára keverjük, majd felengedjük szépen lassan adagolva annyi levessel, hogy ugyanolyan meleg legyen. Ha megvan, akkor lassan hozzácsorgatjuk a leveshez az egész adagot.
  8. 5 perc rotyogás után kész is. :) Ecettel lehet ízesíteni ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Vannak az ún. otthon-ízek, amikről mindenkinek az jut eszébe, ahogy anyu vagy a nagyi állt a tűzhely mellett. Nekem is van ilyen jópár, amiből az a legjobb, amit anyu készít. Amikor leköltöztem Szegedre egyetemre, összeírattam vele az összes receptjét, mert nem tudtam megtalálni a tökéletes verziót sehol. Az alábbi bableves is ilyen - örök szerelem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!