r
Nosalty Logó

Bableves Zsófitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Bableves Zsófitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3361 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.2 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6652 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    3764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2078 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1119 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    4987 micro
  • β-karotin
    13444 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 3166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot fazékba tesszük (leöntjük róla a lét előtte). Felszeleteljük vékony karikákra a répát, apróra kockázzuk a hagymát, felszeleteljük a kolbászt.
  2. Mind belekerül a fazékba a bab mellé, majd hozzáadunk egy kis sót, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje.
  3. Feltesszük közepes lángra főzni, néha megkavarjuk. Körülbelül 25-30 perc alatt megfő - amikor a répa már puha, jön a többi.
  4. A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a préselt fokhagymát, a pirospaprikát, és habverővel csomómentesre keverjük a hideg víz hozzáadásával.
  5. A forrásban lévő, de tűzről levett bablevesbe szépen lassan csorgatva hozzákeverjük a rántást. Ha szükséges, öntünk még a leveshez vizet.
  6. Pár percet hagyjuk rotyogni, addig összekeverjük a galuskához valót, majdbeleszaggatjuk.
  7. Megint pár perc rotyogás,amíg a galuska fő. Ezalatta tejfölt simára keverjük, majd felengedjük szépen lassan adagolva annyi levessel, hogy ugyanolyan meleg legyen. Ha megvan, akkor lassan hozzácsorgatjuk a leveshez az egész adagot.
  8. 5 perc rotyogás után kész is. :) Ecettel lehet ízesíteni ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6237
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bableves Zsófitól
Zsófi.M 39 recept

Vannak az ún. otthon-ízek, amikről mindenkinek az jut eszébe, ahogy anyu vagy a nagyi állt a tűzhely mellett. Nekem is van ilyen jópár, amiből az a legjobb, amit anyu készít. Amikor leköltöztem Szegedre egyetemre, összeírattam vele az összes receptjét, mert nem tudtam megtalálni a tökéletes verziót sehol. Az alábbi bableves is ilyen - örök szerelem.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...