r
Nosalty Logó

Babfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babfasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 770 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 4622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 410 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 770 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8818.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    958 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    4225 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1979 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 4622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

A babfasírthoz

A sütéshez

Elkészítés

A babfasírthoz

  1. A babot előző éjszaka beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük.
  2. Miután megfőtt, krumplinyomóval megtörjük (nem kell teljesen pépesre, maradhat darabos).
  3. Miután áttörtük, hűlni hagyjuk, közben megdinszteljük az apróra felkockázott hagymát, a zsemlét vízbe áztatjuk.
  4. Miután kicsit kihűlt a bab és a hagyma, összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, felaprított petrussal, tojásokkal és a kinyomkodott zsemlékkel.
  5. Korongokat formázunk belőle, zsemlemorzsában meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31062
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Krumplipürével és tejföllel szoktam tálalni (a tejföl most lemaradt a képről), illetve nagyon finom juhtúróval dúsítva a fasírt.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám készít remek babfasírtot, megpróbáltam én is elkészíteni emlékeim szerint. Ebből a mennyiségből kb. 17 db fasírt készült el legutóbb, eléggé laktató étel. Golyókat formázva belőle előételnek is elkészíthető.

Hozzávalók

A babfasírthoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...