r
Nosalty Logó

Babfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babfasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 770 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 4622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 410 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 770 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8818.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    958 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    4225 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1979 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 4622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

A babfasírthoz

A sütéshez

Elkészítés

A babfasírthoz

  1. A babot előző éjszaka beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük.
  2. Miután megfőtt, krumplinyomóval megtörjük (nem kell teljesen pépesre, maradhat darabos).
  3. Miután áttörtük, hűlni hagyjuk, közben megdinszteljük az apróra felkockázott hagymát, a zsemlét vízbe áztatjuk.
  4. Miután kicsit kihűlt a bab és a hagyma, összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, felaprított petrussal, tojásokkal és a kinyomkodott zsemlékkel.
  5. Korongokat formázunk belőle, zsemlemorzsában meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31056
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Krumplipürével és tejföllel szoktam tálalni (a tejföl most lemaradt a képről), illetve nagyon finom juhtúróval dúsítva a fasírt.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám készít remek babfasírtot, megpróbáltam én is elkészíteni emlékeim szerint. Ebből a mennyiségből kb. 17 db fasírt készült el legutóbb, eléggé laktató étel. Golyókat formázva belőle előételnek is elkészíthető.

Hozzávalók

A babfasírthoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek