adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A babfasírthoz
-
75g fejtett bab250 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
A sütéshez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
770
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A babfasírthoz
-
450g fejtett bab1499 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
A sütéshez
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
4622
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A babfasírthoz
-
40g fejtett bab133 kcal
-
9.6g zsemle26 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.9g zsemlemorzsa35 kcal
A sütéshez
-
22.6g napraforgó olaj200 kcal
Összesen
410
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
770
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 280.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8818.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1538 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 958 mg
-
Foszfor 1855 mg
-
Nátrium 4225 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 247.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1979 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
4622
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 783.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
410
kcal
Hozzávalók
A babfasírthoz
-
2 db zsemle
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
1 db vöröshagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 tk só
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A babfasírthoz
- A babot előző éjszaka beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük.
- Miután megfőtt, krumplinyomóval megtörjük (nem kell teljesen pépesre, maradhat darabos).
- Miután áttörtük, hűlni hagyjuk, közben megdinszteljük az apróra felkockázott hagymát, a zsemlét vízbe áztatjuk.
- Miután kicsit kihűlt a bab és a hagyma, összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, felaprított petrussal, tojásokkal és a kinyomkodott zsemlékkel.
- Korongokat formázunk belőle, zsemlemorzsában meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 267
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 31056
- Feltöltés dátuma: 2010. április 10.
Ajánló
Krumplipürével és tejföllel szoktam tálalni (a tejföl most lemaradt a képről), illetve nagyon finom juhtúróval dúsítva a fasírt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagymamám készít remek babfasírtot, megpróbáltam én is elkészíteni emlékeim szerint. Ebből a mennyiségből kb. 17 db fasírt készült el legutóbb, eléggé laktató étel. Golyókat formázva belőle előételnek is elkészíthető.