r
Nosalty Logó

Avokádós csupacsoki-falatok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Guxj
Avokádós csupacsoki-falatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 1039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 4154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 1039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5149.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2461 micro
Összesen 4154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra.
  2. A kakaóporból, cukorból és 100 gramm (egy tábla) étcsokoládéból gőz fölött készítsünk sűrű krémet. (Használhatunk bolti csokikrémet is.)
  3. Az avokádó húsát törjük össze a tojással, vagy robotgépben egy-két másodperc alatt zúzzuk össze, majd keverjük a csokikrémhez. Adjuk hozzá a vajat, lisztet és a sütőport is, és az egész masszát keverjük össze alaposan. (A liszt és a cukor mennyisége is alakítható. A liszt mennyisége attól függ, hogy mekkorák az avokádók és a tojások, ennek függvényében kevesebb vagy több lisztet is lehet használni. A cukor pedig ízlés kérdése. A lényeg,hogy egy ragacsos, de folyós tésztát kapjunk.)
  4. Ha összeállt a masszánk, a maradék 50 gramm étcsokit daraboljuk fel, és lazán keverjük a tésztába, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük kb. 30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha nem ragad a tűre tészta, készen van.

Hozzávalók a krémhez:

  1. A legegyszerűbb robotgéppel dolgozni. Én kézzel készítettem, úgy tovább tart.:) Az avokádót krémesítsük, és adjuk hozzá a citromlevet. Dolgozzunk addig, míg egyetlen kis darabka sem marad és az avokádó egységesen krémes lesz.
  2. A vajat és a porcukrot alaposan keverjük hozzá a krémes avokádóhoz.
  3. Ha kihűlt a tészta, vágjuk fel apró kockákra (de klasszikus sütiszelet-méretre is vághatjuk, ha úgy szeretnénk), és felvágás UTÁN kenjük rá a mázat. Egyengessük el.
  4. Keserű kakaóporral, csokireszelékkel, kókusszal, aprított dióval, vagy BÁRMIVEL megszórhatjuk ízlés szerint.
  5. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1225
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádóból szerettem volna édességet készíteni, de nem találtam semmi kedvemre valót, mivel általában sósan képzelik el ezt a gyümölcsöt. Szóval kitaláltam egy receptet, és annyira jól sikerült,hogy meg is osztom a nagyérdeművel :) Mutatós vendégváró és nagyon laktató, sűrű, csupacsokis nyalánkság. Ráadásul az avokádó nagyon egészséges, és ebben a receptben van bőven!  (Későn kaptam észbe, ráterítettem egy papírt, amikor elcsomagoltam, és csak másnap fényképeztem le, így a csokireszelék rátapadt a mázra, ráadásul csak ez a pár csúnyácska példány maradt meg, ezért elnézést kérek a kevésbé étvágygerjesztő fotóért.)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...