Avokádós csupacsoki-falatok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Guxj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
143g avokádó169 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
Hozzávalók a krémhez:
Összesen
1039
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
570g avokádó675 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Hozzávalók a krémhez:
Összesen
4154
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
34.4g avokádó41 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
0 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
9g étcsokoládé49 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a krémhez:
Összesen
249
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 157.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
1039
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 265.8 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 652 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5149.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 1158 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 2218 mg
-
Nátrium 1188 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.3 g
-
Cukor 257 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 631.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 651 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 1027 micro
-
α-karotin 179 micro
-
β-karotin 680 micro
-
β-crypt 207 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2461 micro
Összesen
4154
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
-
3 közepes db avokádó
-
12 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
150 g étcsokoládé
-
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához:
- Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra.
- A kakaóporból, cukorból és 100 gramm (egy tábla) étcsokoládéból gőz fölött készítsünk sűrű krémet. (Használhatunk bolti csokikrémet is.)
- Az avokádó húsát törjük össze a tojással, vagy robotgépben egy-két másodperc alatt zúzzuk össze, majd keverjük a csokikrémhez. Adjuk hozzá a vajat, lisztet és a sütőport is, és az egész masszát keverjük össze alaposan. (A liszt és a cukor mennyisége is alakítható. A liszt mennyisége attól függ, hogy mekkorák az avokádók és a tojások, ennek függvényében kevesebb vagy több lisztet is lehet használni. A cukor pedig ízlés kérdése. A lényeg,hogy egy ragacsos, de folyós tésztát kapjunk.)
- Ha összeállt a masszánk, a maradék 50 gramm étcsokit daraboljuk fel, és lazán keverjük a tésztába, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük kb. 30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha nem ragad a tűre tészta, készen van.
Hozzávalók a krémhez:
- A legegyszerűbb robotgéppel dolgozni. Én kézzel készítettem, úgy tovább tart.:) Az avokádót krémesítsük, és adjuk hozzá a citromlevet. Dolgozzunk addig, míg egyetlen kis darabka sem marad és az avokádó egységesen krémes lesz.
- A vajat és a porcukrot alaposan keverjük hozzá a krémes avokádóhoz.
- Ha kihűlt a tészta, vágjuk fel apró kockákra (de klasszikus sütiszelet-méretre is vághatjuk, ha úgy szeretnénk), és felvágás UTÁN kenjük rá a mázat. Egyengessük el.
- Keserű kakaóporral, csokireszelékkel, kókusszal, aprított dióval, vagy BÁRMIVEL megszórhatjuk ízlés szerint.
- Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1225
- Feltöltés dátuma: 2016. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Guxj
39 recept
Avokádóból szerettem volna édességet készíteni, de nem találtam semmi kedvemre valót, mivel általában sósan képzelik el ezt a gyümölcsöt. Szóval kitaláltam egy receptet, és annyira jól sikerült,hogy meg is osztom a nagyérdeművel :) Mutatós vendégváró és nagyon laktató, sűrű, csupacsokis nyalánkság. Ráadásul az avokádó nagyon egészséges, és ebben a receptben van bőven! (Későn kaptam észbe, ráterítettem egy papírt, amikor elcsomagoltam, és csak másnap fényképeztem le, így a csokireszelék rátapadt a mázra, ráadásul csak ez a pár csúnyácska példány maradt meg, ezért elnézést kérek a kevésbé étvágygerjesztő fotóért.)