r
Nosalty Logó

Avokádós csupacsoki-falatok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Guxj
Avokádós csupacsoki-falatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 1039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 4154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 1039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5149.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2461 micro
Összesen 4154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra.
  2. A kakaóporból, cukorból és 100 gramm (egy tábla) étcsokoládéból gőz fölött készítsünk sűrű krémet. (Használhatunk bolti csokikrémet is.)
  3. Az avokádó húsát törjük össze a tojással, vagy robotgépben egy-két másodperc alatt zúzzuk össze, majd keverjük a csokikrémhez. Adjuk hozzá a vajat, lisztet és a sütőport is, és az egész masszát keverjük össze alaposan. (A liszt és a cukor mennyisége is alakítható. A liszt mennyisége attól függ, hogy mekkorák az avokádók és a tojások, ennek függvényében kevesebb vagy több lisztet is lehet használni. A cukor pedig ízlés kérdése. A lényeg,hogy egy ragacsos, de folyós tésztát kapjunk.)
  4. Ha összeállt a masszánk, a maradék 50 gramm étcsokit daraboljuk fel, és lazán keverjük a tésztába, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük kb. 30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha nem ragad a tűre tészta, készen van.

Hozzávalók a krémhez:

  1. A legegyszerűbb robotgéppel dolgozni. Én kézzel készítettem, úgy tovább tart.:) Az avokádót krémesítsük, és adjuk hozzá a citromlevet. Dolgozzunk addig, míg egyetlen kis darabka sem marad és az avokádó egységesen krémes lesz.
  2. A vajat és a porcukrot alaposan keverjük hozzá a krémes avokádóhoz.
  3. Ha kihűlt a tészta, vágjuk fel apró kockákra (de klasszikus sütiszelet-méretre is vághatjuk, ha úgy szeretnénk), és felvágás UTÁN kenjük rá a mázat. Egyengessük el.
  4. Keserű kakaóporral, csokireszelékkel, kókusszal, aprított dióval, vagy BÁRMIVEL megszórhatjuk ízlés szerint.
  5. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1224
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádóból szerettem volna édességet készíteni, de nem találtam semmi kedvemre valót, mivel általában sósan képzelik el ezt a gyümölcsöt. Szóval kitaláltam egy receptet, és annyira jól sikerült,hogy meg is osztom a nagyérdeművel :) Mutatós vendégváró és nagyon laktató, sűrű, csupacsokis nyalánkság. Ráadásul az avokádó nagyon egészséges, és ebben a receptben van bőven!  (Későn kaptam észbe, ráterítettem egy papírt, amikor elcsomagoltam, és csak másnap fényképeztem le, így a csokireszelék rátapadt a mázra, ráadásul csak ez a pár csúnyácska példány maradt meg, ezért elnézést kérek a kevésbé étvágygerjesztő fotóért.)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...