Avokádóban sült tojás cayenne borssal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 88.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 176.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 868 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Hozzávalók
-
1 db avokádó
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Vágjuk félbe az avokádót a mag körül, majd csavarjuk a két részt ellentétes irányba, vegyük ki a magot. Kiskanállal nagyobbítsuk meg a mélyedést mindkét fél avokádóban.
- Tegyük az avokádót egy hőálló tálba/tepsibe (fontos, hogy úgy helyezzük el az avokádókat, hogy sülés közben ne dőljenek el), szórjunk a mélyedésbe nagyon kevés sót. Üssünk mindkét fél avokádóba egy-egy tojást, szórjuk meg ízlés szerint sóval, cayenne borssal.
- Süssük körülbelül 15-20 percig. A sütési idő változik a tojások és az avokádó méretétől függően. Akkor van kész, ha a tojásfehérje megszilárdult.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7793
- Feltöltés dátuma: 2014. május 08.
Ajánló
Tetszés szerint tálalás előtt megszórhatjuk aprított metélőhagymával. Friss, ropogós héjú kenyérrel, friss zöldségekkel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mindenki tudja, hogy mennyire egészséges és fontos számunkra az omega-3 zsírsav. Nagyon sokan azt gondolják, hogy ez azt jelenti, nyakra-főre halat, lazacot kell fogyasztanunk. De nem csak a halban vagy egyéb húsfélékben találhatjuk meg ezt az esszenciális zsírsavat, hanem ebben az egyszerű, de eszméletlenül ízletes reggeli fogásban is. Nem vesz fel sok időt az elkészítése, és az avokádó nem csak "fészek" a tojásnak, hanem mennyei ízvilágra tesz szert sütés után, és kenyérre is lehet kenni. Ha ilyet reggelizünk, garantáltan jól indul a napunk, és késő délig eszünkbe sem jut, hogy éhesek legyünk. A receptet, ami egyébként paleo-barát is, a www.fitsugar.com oldalon találtam.