r
Nosalty Logó

Aszalványos zabpelyhes keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bejja
Aszalványos zabpelyhes keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5380.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1078 mg
  • Foszfor
    2817 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    389 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2116 micro
Összesen 4133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet összekeverjük a szódabikarbónával.
  2. Az aszalványokat és a diót, mandulát apróra daraboljuk, hozzáadjuk a zabpehelyhez.
  3. A tojásokat felverjük, beletesszük a mézet, olívaolajat (vajat), és hozzáöntjük az aszalványokkal elkevert zabpehelyhez.
  4. Kanálnyi adagokat a tenyerünkön ellapítjuk helyes formákká, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük.
  5. Utána ráadjuk a légkeverést, elzárjuk a hőfokot, és még 5 percet "szárítjuk".
  6. Ebből a mennyiségből egy nagy tepsi lett, 30 db.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19171
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 28.

Ajánló

Egy pohár hideg tej vagy kakaó :-) Felnőtteknek egy pohár bor mellé... Kinek a pap... kinek a....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kekszet sokszor készítem, mert egészséges nasinak tartom. Ha nincs időnk reggelizni, egy ilyen keksz, és nem éhezünk. Az Ikrek rágták már a fülem egy kis nasi után, amit vihetnének az oviba. Persze ők a pékségben kapható "fullkalóriás" kakaós csigára gondoltak... De azt már nem eszik meg, annyira édes nekik is. Amióta olvastam a "Cukor Blues"-t... sok minden megváltozott a táplálkozásunkban. Már a nádcukrot sem használom. Méz vagy a gyümölcs maga. A nagylányunk is - hazaérvén - megdézsmálta... és eligazgatta, hogy ne tűnjön fel a hiány... De sajna megszámoltam... mert készültem feltölteni a NoSalty-ra :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...