r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával tűzdelt karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Aszalt szilvával tűzdelt karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3695 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 616 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6739.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    2448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 3695 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megmossuk, ha vannak rajta felesleges darabok, azt levágjuk.
  2. Kézzel formázzuk egy kicsit, hogy nagyjából egységesedjen (a karaj formáján nem sokat lehet alakítani "formázással", de az a lényeg, hogy a lehető leginkább hasonlítson egy téglatestre-cipóformára).
  3. A karaj tetején az elejétől a végéig kettesével, 1-1,5 centinként bemetszéseket csinálunk egy éles konyhakéssel. ( Legalább a karajközepéig tartsanak a beszúrások, hogy legyen elég hely a szilváknak.)
  4. A lyukakat teletömködjük aszalt szilvával.
  5. A karajt minden oldalról bebugyoláljuk a szeletelt baconnel.
  6. Jénai tálba tesszük, egy pici vizet öntünk alá, és lefedve közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges, pici vizet a sütés közben is önthetünk alá.
  7. Ha elkészült, 10-15 perci állni hagyjuk, utána szeletelhetjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26336
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 16.

Ajánló

Forró krumplipürével és száraz fehérborral az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyümölcs-hús kombináció amúgy is a szívem csücske, de ezt a receptet különösen szeretem. Nem igazán lehet elrontani, hamar elkészül, és ha előre megcsináljuk, akkor csak a sütési időt kell kivárni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...