Aszalt szilvával tűzdelt karaj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
Összesen
616
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1200g sertés rövidkaraj1992 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
300g aszalt szilva720 kcal
Összesen
3695
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
68.6g sertés rövidkaraj114 kcal
-
14.3g bacon56 kcal
-
17.1g aszalt szilva41 kcal
Összesen
211
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1123.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 175.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
616
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 296.8 g
Zsír
-
Összesen 193.9 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 933 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6739.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 3214 mg
-
Nátrium 2448 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.6 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1051.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 292 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 837 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 171 micro
-
β-karotin 1182 micro
-
β-crypt 279 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 444 micro
Összesen
3695
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg sertés rövidkaraj
-
30 dkg aszalt szilva
Elkészítés
- A karajt megmossuk, ha vannak rajta felesleges darabok, azt levágjuk.
- Kézzel formázzuk egy kicsit, hogy nagyjából egységesedjen (a karaj formáján nem sokat lehet alakítani "formázással", de az a lényeg, hogy a lehető leginkább hasonlítson egy téglatestre-cipóformára).
- A karaj tetején az elejétől a végéig kettesével, 1-1,5 centinként bemetszéseket csinálunk egy éles konyhakéssel. ( Legalább a karajközepéig tartsanak a beszúrások, hogy legyen elég hely a szilváknak.)
- A lyukakat teletömködjük aszalt szilvával.
- A karajt minden oldalról bebugyoláljuk a szeletelt baconnel.
- Jénai tálba tesszük, egy pici vizet öntünk alá, és lefedve közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges, pici vizet a sütés közben is önthetünk alá.
- Ha elkészült, 10-15 perci állni hagyjuk, utána szeletelhetjük.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 288
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 26380
- Feltöltés dátuma: 2010. január 16.
Ajánló
Forró krumplipürével és száraz fehérborral az igazi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A gyümölcs-hús kombináció amúgy is a szívem csücske, de ezt a receptet különösen szeretem. Nem igazán lehet elrontani, hamar elkészül, és ha előre megcsináljuk, akkor csak a sütési időt kell kivárni!