r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött csirkemell Zsófitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Zsófi.M
Aszalt szilvával töltött csirkemell Zsófitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2749 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 688 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    897.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1778 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2184 micro
Összesen 2749 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát előző este (vagy 3-4 órával sütés előtt) beáztatjuk a rozéba. Sütés előtt kivesszük, lecsepegtetjük, a bort félretesszük.
  2. A csirkemelleket kettévágjuk, mellenként szép nagyra klopfoljuk.
  3. Az aszalt szilvákat kettévágjuk, a csirkemell egyik végére pakoljuk egy sorban, majd feltekerjük az egészet.
  4. Baconbe tekerjük a csirketekercset, és kicsit kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk őket. A rozé egy részét egy kis vízzel felöntjük, majd a csirkék mellé-alá csorgatjuk.
  5. 200 fokon 20 percig fólia alatt, majd további 35 percig 180 fokon megsütjük. A fólia levétele után pár perccel ha túl sok a lé, le lehet önteni róla, ezt is tegyük félre (hozzá lehet önteni a maradék rozéhoz).
  6. A rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük.
  7. Újhagymát karikákra vágunk, kis vajon vagy olajon megpároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáöntjük a maradék rozét, 2 ek lisztet teszünk bele, és összekeverve még pár percig pároljuk tovább.
  8. Ha kész, összekeverjük az újhagymás keveréket a rizzsel, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23275
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvával töltött csirkemell Zsófitól
Zsófi.M 39 recept

Nagyon szeretem az aszalt szilvát, csirke- vagy pulykamell töltelékeként, ez így az újhagymás rizzsel együtt pedig egyenesen mennyei.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...