r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sziporka
Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

890
Kalória
48.7g
Fehérje
44g
Szénhidrátok
51.5g
Zsír
318.3g
Víz
177.5g
Koleszterin
5.2g
Rost
25g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.7 g

Zsír

  • Összesen
    206 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2547 mg
  • Nátrium
    2043 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemell-filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni.
  2. A csirkemellet „lapjában” kb. 3/4-részt bevágjuk annyira, hogy szét tudjuk nyitni, majd kicsit kiklopfoljuk.
  3. Sóval, borssal meghintjük, és egy sorban elrendezzük rajta az aszalt szilvát. Feltekerjük, majd 2 szelet szalonnával tekerjük körbe.
  4. A húsokat enyhén olajozott tepsibe helyezzük és a leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, majd lefedve forró sütőben megsütjük. Kb. 180-200 °C-on 30-40 perc, hogy a szalonna megpiruljon. Igény szerint sütés közben is lehet locsolgatni. (Mivel jénai edényben készítettem lefedve, így nem locsolgattam, a tepsiben lehet, hogy hasznos.)
  5. A mártáshoz a diót serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínt felforraljuk, sóval, és kevés szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, kis tűzön főzzük pár percet. (Étkezési keményítővel sűrítettem, hogy kedvemre való állagú legyen.)
  6. Köretként rizst ajánlok hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

3 éve karácsonyra készítettem ezt az ételt. Mivel a kislányom akkor volt 2 hónapos, ezért valami gyors és mégis finom fogást szerettem volna a családnak kínálni. A diómártás receptjét egy újságban olvastam, a csirke adott volt, és azért "folytottam" a borba, mivel a dédi mama nem szereti a csirkemellet, mert száraz. Viszont a végeredményt még meg is dicsérte. Ezt a receptet már a munkahelyi receptversenyen is díjazták, ezért gondoltam, hogy megosztom itt is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!