r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sziporka
Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.7 g

Zsír

  • Összesen
    206 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2547 mg
  • Nátrium
    2043 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemell-filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni.
  2. A csirkemellet „lapjában” kb. 3/4-részt bevágjuk annyira, hogy szét tudjuk nyitni, majd kicsit kiklopfoljuk.
  3. Sóval, borssal meghintjük, és egy sorban elrendezzük rajta az aszalt szilvát. Feltekerjük, majd 2 szelet szalonnával tekerjük körbe.
  4. A húsokat enyhén olajozott tepsibe helyezzük és a leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, majd lefedve forró sütőben megsütjük. Kb. 180-200 °C-on 30-40 perc, hogy a szalonna megpiruljon. Igény szerint sütés közben is lehet locsolgatni. (Mivel jénai edényben készítettem lefedve, így nem locsolgattam, a tepsiben lehet, hogy hasznos.)
  5. A mártáshoz a diót serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínt felforraljuk, sóval, és kevés szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, kis tűzön főzzük pár percet. (Étkezési keményítővel sűrítettem, hogy kedvemre való állagú legyen.)
  6. Köretként rizst ajánlok hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 39405
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
Sziporka 15 recept

3 éve karácsonyra készítettem ezt az ételt. Mivel a kislányom akkor volt 2 hónapos, ezért valami gyors és mégis finom fogást szerettem volna a családnak kínálni. A diómártás receptjét egy újságban olvastam, a csirke adott volt, és azért "folytottam" a borba, mivel a dédi mama nem szereti a csirkemellet, mert száraz. Viszont a végeredményt még meg is dicsérte. Ezt a receptet már a munkahelyi receptversenyen is díjazták, ezért gondoltam, hogy megosztom itt is.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...