Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sziporka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9 kcal
A mártáshoz
-
25g dió164 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
890
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
A mártáshoz
-
100g dió654 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
29 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3556
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
31.4g csirkemellfilé38 kcal
-
10.5g aszalt szilva25 kcal
-
20.9g fehérbor17 kcal
-
10.5g bacon41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A mártáshoz
-
5.2g dió34 kcal
-
20.9g főzőtejszín27 kcal
-
0.4g étkezési keményítő1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
185
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1504.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 318.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
890
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.7 g
Zsír
-
Összesen 206 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6018.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 514 mg
-
Foszfor 2547 mg
-
Nátrium 2043 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.9 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1273.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 740 mg
-
Retinol - A vitamin: 456 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 888 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
3556
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg csirkemellfilé
-
20 dkg aszalt szilva
-
20 dkg bacon
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mártáshoz
-
4 dl főzőtejszín
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemell-filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni.
- A csirkemellet „lapjában” kb. 3/4-részt bevágjuk annyira, hogy szét tudjuk nyitni, majd kicsit kiklopfoljuk.
- Sóval, borssal meghintjük, és egy sorban elrendezzük rajta az aszalt szilvát. Feltekerjük, majd 2 szelet szalonnával tekerjük körbe.
- A húsokat enyhén olajozott tepsibe helyezzük és a leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, majd lefedve forró sütőben megsütjük. Kb. 180-200 °C-on 30-40 perc, hogy a szalonna megpiruljon. Igény szerint sütés közben is lehet locsolgatni. (Mivel jénai edényben készítettem lefedve, így nem locsolgattam, a tepsiben lehet, hogy hasznos.)
- A mártáshoz a diót serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínt felforraljuk, sóval, és kevés szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, kis tűzön főzzük pár percet. (Étkezési keményítővel sűrítettem, hogy kedvemre való állagú legyen.)
- Köretként rizst ajánlok hozzá.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 375
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 39546
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sziporka
15 recept
3 éve karácsonyra készítettem ezt az ételt. Mivel a kislányom akkor volt 2 hónapos, ezért valami gyors és mégis finom fogást szerettem volna a családnak kínálni. A diómártás receptjét egy újságban olvastam, a csirke adott volt, és azért "folytottam" a borba, mivel a dédi mama nem szereti a csirkemellet, mert száraz. Viszont a végeredményt még meg is dicsérte. Ezt a receptet már a munkahelyi receptversenyen is díjazták, ezért gondoltam, hogy megosztom itt is.