r
Nosalty Logó

Aszalt szilva és camembert feketeerdei sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Aszalt szilva és camembert feketeerdei sonkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 338 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1378 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1352 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

  • 20 dkg aszalt szilva (tetszés szerinti mennyiség, attól függ, hogy hány személyre készítitek)
  • 10 dkg camembert sajt (feleannyi darabka, mint a szilva, úgy lesz szép szabályos, ha a sajtok mérete kb. egyezik a szilvákéval)
  • 20 dkg feketeerdő sonka (vagy tetszés szerint speck sonka, bacon)
  • 4 közepes db salátalevél
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat (szilva, camembert, feketeerdei sonka).
  2. Fogunk egy hústűt és egy sonkaszelet alját átszúrjuk vele (óvatosan, nehogy elszakadjon), majd ráhelyezünk egy szilvát, egy sajtot, majd újabb szilvát (ha hosszabb "nyársot" szeretnétek, akkor kedvetek szerint folytathatjátok a rakosgatást:).
  3. Mikor az utolsó szem szilva is a helyére került, a feketeerdei sonkát ügyesen körécsavarjuk, és a hústű másik végéhez is rögzítjük.
  4. Enyhén kivajazunk egy tepsit, majd belehelyezzük a "nyársakat", sütjük egészen addig, amíg a sonka szépen megpirul.
  5. Mivel elég dekoratív fogásról van szó, nagyon jól díszíthető és tálalható. (Én ezen a fotón a minimál stílust választottam, és egyszerű fejessaláta levelekre helyeztem a kész nyársakat.) Tetszés szerint persze helyezhető ruccolára, szórhattok rá pirított diót vagy mandulát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5715
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.

Ajánló

Könnyű vacsoraként is fogyasztható, egy pohárka félszáraz fehérborral kifejezetten jó párost alkotnak. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Olyan előételt szerettem volna készíteni, ami egyszerű, könnyű és méltó egy ünnepi - szintén kicsit húsos, kicsit gyümölcsös - főételhez (recept érkezik később). Hát, sikerült... :) Remélem, ti is szeretni fogjátok. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...