r
Nosalty Logó

Aszalt meggyes gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt meggyes gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1047 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 2157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt meggyet kettévágjuk, megbizonyosodva arról, hogy nincs benne a magház, a diót durvára aprítjuk, míg az étcsokit is apró kockára vágjuk, majd 2-3 evőkanálnyi őrölt szentjánoskenyérrel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az erythritolt az egész tojásokkal alaposan kikeverjük, az olvasztott vajat hozzáadva tovább keverjük.
  3. Az őrölt szentjánoskenyeret elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd több részletben a fenti keverékhez adjuk. Belekeverjük a meggylekvárt, majd óvatosan beleforgatjuk a diót, az aszalt meggyet és az étcsokoládét is.
  4. Gyümölcskenyér formában, közepes lángon sütjük, majd a sütési idő vége felé mérsékeljük a lángot (35. perc). 45 percig vagy tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x7x11
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1668
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Ajánló

A végeredmény egy omlós, nem megszokott ízű, de finom gyümölcskenyér, a hibája annyi, hogy morzsálódik, ezért nehezebb szeletelni. Mentás limonádéval kínáltam, ezért a mentaleveles díszítés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerbiában vásároltam őrölt szentjánoskenyeret, ez adta gyümölcskenyér alapját. Pesti piacon egészben tudtam beszerezni, ilyen formában belereszelhetjük a sütialapba, illetve darált dióval, mandulával is kombinálhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek