r
Nosalty Logó

Aszalt meggyes gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt meggyes gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1047 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 2157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt meggyet kettévágjuk, megbizonyosodva arról, hogy nincs benne a magház, a diót durvára aprítjuk, míg az étcsokit is apró kockára vágjuk, majd 2-3 evőkanálnyi őrölt szentjánoskenyérrel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az erythritolt az egész tojásokkal alaposan kikeverjük, az olvasztott vajat hozzáadva tovább keverjük.
  3. Az őrölt szentjánoskenyeret elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd több részletben a fenti keverékhez adjuk. Belekeverjük a meggylekvárt, majd óvatosan beleforgatjuk a diót, az aszalt meggyet és az étcsokoládét is.
  4. Gyümölcskenyér formában, közepes lángon sütjük, majd a sütési idő vége felé mérsékeljük a lángot (35. perc). 45 percig vagy tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x7x11
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1672
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Ajánló

A végeredmény egy omlós, nem megszokott ízű, de finom gyümölcskenyér, a hibája annyi, hogy morzsálódik, ezért nehezebb szeletelni. Mentás limonádéval kínáltam, ezért a mentaleveles díszítés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerbiában vásároltam őrölt szentjánoskenyeret, ez adta gyümölcskenyér alapját. Pesti piacon egészben tudtam beszerezni, ilyen formában belereszelhetjük a sütialapba, illetve darált dióval, mandulával is kombinálhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...