Aranydurbincsfilé tejszínes gombával és polentával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g hal288 kcal
-
4g só0 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
2g só0 kcal
-
1 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
35 kcal
-
50g kukoricadara181 kcal
-
250g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
1343
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g hal576 kcal
-
7g só0 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
4g só0 kcal
-
3 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
71 kcal
-
100g kukoricadara362 kcal
-
500g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
2686
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
42.7g hal25 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g négyszínű bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
3.6g olívaolaj32 kcal
-
12.8g csiperkegomba3 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
8.5g főzőtejszín11 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
4.3g kukoricadara15 kcal
-
21.3g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Összesen
114
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 98.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4212.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 876 mg
-
Nátrium 2789 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 734.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 384 micro
-
K vitamin: 406 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1276 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1936 micro
Összesen
1343
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 146.2 g
Zsír
-
Összesen 196.1 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 542 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8425.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1752 mg
-
Nátrium 5578 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1468.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 942 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 768 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 727 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 2551 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3872 micro
Összesen
2686
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
1 tk só
-
1 tk négyszínű bors
-
1 teáskanál hal fűszerkeverék
-
1 ek citromlé
-
1 dl olívaolaj
-
30 dkg csiperkegomba
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál só
-
1 kk négyszínű bors
-
2 dl főzőtejszín
-
3 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 bögre kukoricadara
Elkészítés
- A halfiléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a citromlével, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, helyezzük bele a bőrös felével lefelé a halfiléket, majd mérsékeljük a hőfokot, és süssük 8-10 perc alatt készre. Sütés közben a forró zsiradékkal locsolgassuk, hogy a halhús kellően átsüljön. Amikor elkészült, vegyük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.
- A gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk fel ízlés szerint. (Én vékonyan felszeleteltem.)
- Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és lefedve pároljuk pár percig.
- Ezután szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, öntsük fel a főzőtejszínnel, és néha megkeverve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána) Tálalásig tartsuk melegen.
- Egy serpenyőben melegítsük fel a vizet, majd állandó keverés mellett, szórjuk bele a kukoricadarát.
- Ezután ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és állandó kevergetés mellett főzzük kb. 15 percig. (közben ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá apránként még vizet)
- Amikor a polenta készre főtt, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és addig keverjük, míg elolvad, és szép krémes állaga lesz.
- Tálaláskor tegyünk pár kanál polentát, és pár kanál tejszínes gombát a tányérra, majd helyezzük mellé a halfilét és úgy kínáljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 90
- Feltöltés dátuma: 2024. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept
Ez a finom, fehér húsú hal a tejszínes gombával, és a polentával, az ünnepi asztalon is megállja a helyét.