r
Nosalty Logó

Aranydurbincsfilé tejszínes gombával és polentával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Aranydurbincsfilé tejszínes gombával és polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4212.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    2789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 1343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8425.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    5578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    768 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    2551 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3872 micro
Összesen 2686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfiléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a citromlével, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, helyezzük bele a bőrös felével lefelé a halfiléket, majd mérsékeljük a hőfokot, és süssük 8-10 perc alatt készre. Sütés közben a forró zsiradékkal locsolgassuk, hogy a halhús kellően átsüljön. Amikor elkészült, vegyük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.
  3. A gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk fel ízlés szerint. (Én vékonyan felszeleteltem.)
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és lefedve pároljuk pár percig.
  5. Ezután szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, öntsük fel a főzőtejszínnel, és néha megkeverve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána) Tálalásig tartsuk melegen.
  6. Egy serpenyőben melegítsük fel a vizet, majd állandó keverés mellett, szórjuk bele a kukoricadarát.
  7. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és állandó kevergetés mellett főzzük kb. 15 percig. (közben ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá apránként még vizet)
  8. Amikor a polenta készre főtt, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és addig keverjük, míg elolvad, és szép krémes állaga lesz.
  9. Tálaláskor tegyünk pár kanál polentát, és pár kanál tejszínes gombát a tányérra, majd helyezzük mellé a halfilét és úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 18.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Ez a finom, fehér húsú hal a tejszínes gombával, és a polentával, az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...