Aranybarna csirke - párolt zöldség és csőben sült burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Csirke
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Párolt zöldség
-
113g zöldborsó91 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
18 kcal
Burgonya
-
200g burgonya116 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
789
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Csirke
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Párolt zöldség
-
450g zöldborsó365 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
71 kcal
Burgonya
-
800g burgonya462 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
Összesen
3149
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Csirke
-
18.5g csirkemellfilé22 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
5g bacon20 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Párolt zöldség
-
16.7g zöldborsó14 kcal
-
14.8g póréhagyma4 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Burgonya
-
29.6g burgonya17 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.7g főzőtejszín5 kcal
-
7.4g trappista sajt26 kcal
Összesen
118
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2007 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 618 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 413.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 967 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3637 micro
Összesen
789
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222 g
Zsír
-
Összesen 158.4 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8027.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1747 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 560 mg
-
Foszfor 3019 mg
-
Nátrium 2473 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1654 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1104 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 326 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 595 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 781 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 3867 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14548 micro
Összesen
3149
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Csirke
-
50 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
8 szelet bacon
Párolt zöldség
-
2 db póréhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
Burgonya
-
80 dkg burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
Csirke
- A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan szeleteljük.
- Egy evőkanál olívaolajjal egy hőálló tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk (kis delikát is mehet, de akkor só nem szükséges), kicsit összeforgatjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, de csak nagyon alacsony hőfokra, hogy míg az étel többi részét előkészítjük kicsit, összeessen a hagyma.
- A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük, de vigyázzunk, hogy ne essen szét. Ha kész, leöntjük róla a vizet, és összeforgatjuk a hagymával a tepsiben.
- Felöntjük 1 dl tejszínnel, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, most már magasabb hőfokon, kb 180 fokra.
- A póréhagymákat megmossuk, a felső réteget eltávolítjuk, a zöld részét is hasznosíthatjuk, ha szépnek találjuk. 1 ek olajjal fazékba tesszük, kicsit fonnyasztjuk, majd hozzárakjuk a borsót. (Pici vízzel felönthetjük.) Puhulásig főzzük.
- A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kicsit klopfoljuk, mintha rántott húshoz készülne.
- Egy sütőpapírt kiterítünk, rálocsolunk egy kis olívaolajat, megszórjuk sóval, borssal és egy kis rozmaringgal. Megforgatjuk a husikat a papíron, és 1 ek olajon aranybarnára pirítjuk.
- A bacont akár szeletenként, akár darabolva is a csirkéhez rakhatjuk.
- Ha a sajt szépen ráolvadt a hagymás-burgonyás keverékre, a borsó megfőtt és a husi is kész, tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1954
- Feltöltés dátuma: 2015. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet Jamie Oliver 15 perces receptjei között találtam, de egy kicsit átdolgoztam, hogy a mi ízlésünknek megfelelő legyen. Remélem, másnak is ízleni fog :)